Gamescom: AOC komt met nieuwe monitoren in de AGON-lijn

AOC is één van de spelers die dit jaar ook voor het eerst op de Gamescom aanwezig was. Op de stand in consumentenhal 5.1 werden alle nieuwe monitoren in de AGON-lijn tentoon gesteld en ik werd bijgepraat over de ontwikkelingen in deze lijn van gaming monitoren.

Alleerst moet ik zeggen dan AOC nog niet heel erg bekend is binnen Nederland, wat jammer is gezien het mooie aanbod van monitoren wat AOC altijd al heeft gehad. Daar komt bij nog bij dat AOC een speciale lijn met Gaming monitoren is gaan introduceren, in totaal wil AIC dit jaar 10 nieuwe monitoren in de AGON lijn introduceren. AOC bracht dit soort monitoren eerder wel al uit onder de merknaam Phillips, dus aan ervaring binnen de branche is geen tekort.

De eerste monitoren in de AGON lijn zijn al in juni van dit jaar verschijnen, maar er komt nog meer aan. Zo zijn er full-HD 24″ en 25″ monitoren met een hoge verversingssnelheid van 144 en zelfs 165 HZ. De snelste monitor haalt zelfs een verversing snelheid van 240HZ, wat ideaal zou zijn voor spelers van bijvoorbeeld het populaire CS:GO.
AOC wil een duidelijke lijn trekken voor competitieve gamers die een snel scherm willen en gamers die voor grafische kwaliteit gaan. Daarom gebruikt AOC zowel TN als IPS panelen voor zijn gaming monitoren. De TN panelen zijn gericht op verversingssnelheid en lage latency terwijl de IPS panelen een betere kleurweergave en algehele grafische weergave moeten bieden.

Ook zal AOC een tweetal curved monitoren introduceren in de AGON lijn, beiden zullen 32″ groot zijn en een verschillende maximale resolutie ondersteunen.

FreeSync en Gsync

AOC zal voor zijn verschillende monitoren Gsync en FreeSync gaan ondersteunen voor respectievelijk Nvidia en AMD. Beide technologieën zorgen dat het synchroniseren van de frames aan de kant van de monitor gebeurd. Dit verkomt stotteren van het beeld en vertraging in het doorgeven van de beelden van de videokaart naar de monitor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events