Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Wiko introduceert de Ufeel en Ufeel Lite smartphones in Nederland

Het Franse Wiko heeft vandaag twee nieuwe smartphonemodellen in Nederland geïntroduceerd. Het gaat om de Ufeel en Ufeel Lite. De twee smartphones moeten een goedkope optie zijn voor iedereen die met vingerafdrukherkenning aan de slag zou willen.

Wiko introduceerde de twee smartphones begin dit jaar al op het Mobile World Congress, maar brengt ze nu, bijna een half jaar later, naar Nederland toe.

De Ufeel serie bevat een tweede generatie vingerafdruksensor. Deze ontgrendelt smartphones in een halve seconde tijd. Er zijn tot vijf snelkoppelingen aan bepaalde vingers toe te wijzen om zo meteen een bepaalde actie uit te voeren. Iets dat we ook hebben gezien bij de toestellen van Huawei. Bovendien is het bij Wiko mogelijk om bepaalde apps te vergrendelen op basis van de vingerafdruk.

Wiko Ufeel

De Ufeel is een smartphone met 2.5D gebogen glas (lees: de randen zijn licht gebogen). Het display meet 5 inch. Welke resolutie het display heeft wordt niet vermeld in het persbericht. Er wordt enkel gesproken over ‘High Definition’.

Voor fotografie krijg je 13 megapixels achter en nog eens 5 megapixels voor. De chipset bevat een quad-core 1.3GHz processor met 3GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Het persbericht laat weten dat de Ufeel draait op Android 6.

Wiko Ufeel Lite

Ook de Wiko Ufeel Lite bevat een 5 inch HD IPS display met onbekende resolutie. Bij de Lite uitvoering krijg je 8 megapixels achter en 5 megapixels voor. Ook hier ligt een quad-core 1.3GHz chipset in van een niet gespecificeerde fabrikant. Echter krijg je nu 2GB aan werkgeheugen, maar nog steeds 16GB opslagruimte. Ook de Ufeel Lite draait op Android 6.

Beschikbaarheid

Wiko geeft aan dat één van de toestellen €169,99 gaat kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.