Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vitacontrol van Fissler maakt de snelkookpan smart

We hebben al veel mogelijkheden gezien om de keuken smart te maken, maar dan gaat het vooral om complete keukenapparaten. Fissler is de eerste partij die juist de pan smart maakt.

Met de Vitacontrol maakt Fissler haar snelkookpannen smart. Zo helpt de app (Android en iOS) je om de pan goed in te stellen op basis van de honderden recepten in de database van de app. Je krijgt instructies wanneer extra warmte toegevoegd moet worden om de druk te verhogen, maar ook wanneer je door kunt op restwarmte. Dat laatste is natuurlijk energiebesparend.

Overigens hoeft de Vitacontrol niet steeds met de app gebruikt te worden. Je kunt de Vitacontrol ook zonder gebruiken. Dan krijg je feedback via licht- en geluidssignalen.

Fissler-Vitacontrol-Snelkookpan

De app heeft nog een voordeel. Als ik om me heen kijk, heeft bijna niemand meer een snelkookpan. Wanneer mensen die wel hebben, weten ze vaak niet goed wat ze er mee moeten terwijl het een heel interessant stukje keukengereedschap is. Het zou voor koken kunnen zijn wat Pokémon Go is voor binnenzittende tieners. Een reden om een nieuwe wereld te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.