Test Reloop MixTour

De eindexamen en zomerfeesten staan voor de deur. Je kan natuurlijk een DJ inhuren of zelf jouw telefoon aan de speakers hangen. Maar het is veel leuker om zelf de DJ uit te hangen. Wij zweren bij Djay van Algoriddim als app en sinds kort in combinatie met de MixTour van Reloop. Waarom? Lees onze ervaring.

reloop_mixtour_newsTien jaar geleden werd Djay voor de Mac gelanceerd. Het brak met alle traditionele gedachten over djayen. Geen gedoe meer met CD's of zware controllers. Alles vanaf de MacBook met een extreem goedkope app. Voor een paar tientjes kon je de DJ uithangen terwijl de traditionele merken nog honderden Euro's durfden te vragen voor veel te complexe software. Djay werd langzaam een hit. Inmiddels heeft DJay heel wat prijzen geworden en is het beschikbaar voor Mac, iOS en Android. De integratie met Spotify geeft toegang tot werkelijk alle bijna muziek van de wereld. Vrijwel elk verzoeknummer kan je met 'ja' beantwoorden. Ik blij echter "Paradise by the Dashboard Light" categorisch weigeren.

MixTourHoewel Djay op een Mac. iPad of Android tablet super draait, blijft het toch wel handig om met echte schuiven te werken als fader en knoppen voor bas, treble, effecten etc. Vestax was één van de eerste merken met een goede controller voor Djay. Pioneer, Numark, Hecules, Philips etc volgenden. Het Duitse Reloop introduceerde een paar jaar geleden nog een puike controller; de BeatPad. Een oerdegelijke controller, die voor ons uiteindelijk te zwaar bleek om steeds mee te zeulen.

Zoals Djay het dj-en vanaf software revolutionair veranderde, zo zet de MixTour van Reloop de controller markt op zijn kop. Het is de eerste kwaliteits controler die breekt met de traditie om draaischijven in de hardware op te nemen. Die schijven symboliseerden de ouderwetse draaitafel. Een enkelijk die goed kan scratchen zal zweren bij deze hardware interface. Het blijkt echter dat voor nummers in elkaar over laten vloeien en met extra samples de beat aanzetten, de schijven anno 2016 echt gedateerd zijn. De MixTour is een controller zonder draaitafel symboliek. Drie faders, heel veel draaiknoppen en druktoetsen doen alles wat een moderne DJ nodig heeft. Cue, loops, kanaalkeuze, effecten etc alles is mogelijk met de MixTour in combinatie met de Djay software. De verlichting werkt bijzonder prettig in een donkere ruimte. Een grote selectie knop maakt het mogelijk om uit muzieklijsten de juiste track klaar te zetten of in de verzoeknummer playlist te plaatsen. Qua functionaliteit is er niets te wensen voor wie niet scratcht of met faders de pitch wil veranderen.

reloop_mixtour_rearDe kwaliteit van de bouw is opvallend goed in een aanbod waar alles van plastic lijkt te zijn. De behuizing van metaal met kunststof en de solide aansluitingen, zorgen dat de MixTour als een degelijk product aanvoelt. Deze controller kan heel wat feestjes overleven. Omdat het formaat zo klein is, lijk hij ideaal voor elke DJ die van mobiliteit houdt. Maar ook hobby DJ's die een paar keer per jaar draaien zullen het geringe formaat ook waarderen. Je bergt 'm zo in een la op. De MixTour heeft een eigen voeding en levert spanning aan de aangesloten iPad. Dit misten we in de Pioneer controller die wij eerst gebruikten. Te vaak was de iPad leeg voor het einde van het feest. Er is wel een speciaal kabeltje nodig om iOS apparaten met een Lightning Connector aan te sluiten. Die kabel zit in de doos, maar moet je moet verliezen. Direct voorzien van een label met je naam er op is ons advies. Verder heeft de MixTour alle aansluitingen die je mag verwachten van een serieuze controller. Dus ook een Belkin slot voor wie m op een vaste plek aansluit. Het enige minpunt is dat er geen houder voor iPad is geïntegreerd in het ontwerp. Die moet je dus apart meenemen.

Conclusie
De MixTour is de ideale controller voor iedereen die begint met DJ-en met de Djay software. Ook geoefende plaatjesdraaiers die gewoon minder willen meezeulen zullen de MixTour snel als favoriet gereedschap omarmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • degelijk
  • handzaam
  • verlichting
  • voeding
  • voedt aangesloten tablet

THE BAD

  • geen houder iPad/tablet geintereerd
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram