Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung rolt HDR+ ondersteuning uit op alle 2016 TV’s

HDR ondersteuning was één van de belangrijkste features waar TV makers dit jaar mee hebben gestunt. Dat het beter kan bewijst Samsung. Het Koreaanse bedrijf is gestart met de ondersteuning voor HDR+ en rolt dit op alle HDR TV’s van modeljaar 2016 uit.

Hoewel Samsung de nieuwe technologie prima had kunnen reserveren voor haar 2017 TV’s, is Samsung nu al gestart met het opwaarderen van de 2016 modellen. Alle TV’s van modeljaar 2016 die al over HDR ondersteuning beschikken, krijgen HDR+. Samsung is begonnen met de uitrol van HDR+ op de SUHD TV’s en pakt later dit jaar de andere modellen aan.

HDR staat voor High Dynamic Range. Feitenlijk verhoogt deze techniek het verschil tussen lichte en donkere partijen op het beeld. In tegenstelling tot simpelweg het contrast opwaarderen, biedt HDR beeld veel meer detail in lichte en donkere partijen. HDR+ gaat hierin nog een stap verder.

De update die Samsung uitrolt is gratis, maar verloopt gefaseerd. Het is onbekend wanneer andere modellen precies HDR+ ondersteuning ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.