GadgetGear.nl

Samsung Gear 360 ook bruikbaar met non-Samsung smartphones

Het grootste argument tegen de Gear 360 van Samsung is dat de camera alleen gebruikt kan worden met de smartphones van Samsung. En dan ook maar een klein aantal. Een hacker van XDA heeft iets bedacht om de camera ook op andere smartphones te laten werken.

De hacker heeft Samsung’s eigen Gear 360 Manager app uit elkaar gehaald om hier een eigen versie van te maken. Hierdoor is het mogelijk de nieuwe app via sideloading op non-Samsung smartphones te installeren. Het belangrijkste is dat je moet beschikken over Android 5.0. Daarnaast mag je nu ook met andere Samsung smartphones dan de Galaxy S7 filmpjes maken in 4K.

Nadelen zijn er ook. De app blijkt nog niet stabiel en de videokwaliteit is niet altijd zo hoog als je zou verwachten. Er zit dus nog wat werk in voor de hacker, maar krijgen Gear 360 eigenaren eindelijk meer vrijheden voor hun camera’s. Niet dat de Samsung Galaxy S7 een vervelend toestel is, maar wij zijn voor de vrijheid om te kiezen.

1 reactie

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten