Het grootste argument tegen de Gear 360 van Samsung is dat de camera alleen gebruikt kan worden met de smartphones van Samsung. En dan ook maar een klein aantal. Een hacker van XDA heeft iets bedacht om de camera ook op andere smartphones te laten werken.

De hacker heeft Samsung’s eigen Gear 360 Manager app uit elkaar gehaald om hier een eigen versie van te maken. Hierdoor is het mogelijk de nieuwe app via sideloading op non-Samsung smartphones te installeren. Het belangrijkste is dat je moet beschikken over Android 5.0. Daarnaast mag je nu ook met andere Samsung smartphones dan de Galaxy S7 filmpjes maken in 4K.

Nadelen zijn er ook. De app blijkt nog niet stabiel en de videokwaliteit is niet altijd zo hoog als je zou verwachten. Er zit dus nog wat werk in voor de hacker, maar krijgen Gear 360 eigenaren eindelijk meer vrijheden voor hun camera’s. Niet dat de Samsung Galaxy S7 een vervelend toestel is, maar wij zijn voor de vrijheid om te kiezen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.