Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de Razer Turret, vanaf de bank volledige controle met 4 sterren.

The Good
  • lange accuduur,
  • magneten in muis en mousemat
  • anti-ghoasting
  • mooi docking station design
The Bad
  • mousemat is aan de kleine kant voor de minder doorgewinterde gamer


Razer strekt zich de laatste jaren steeds meer uit naar de lifestyle producten. Zo ook deze Turret, die ook zeker gebruikt kan worden voor gamen overigens!

Unboxing

In de doos zitten flink wat attributen. Uiteraard de muis en het toetsenbord, de adapter met usb aansluiting, de docking station, en de power suply ervan. Evenals een extension dock, die ik later tegenkwam en dus niet in de unboxing video zit ;). Foutje bedankt! De dongel zit trouwens prima verpakt in de muis zelf. Zo hoef je hem dus nooit kwijt te raken ook al neem je hem ergens mee. In de muis zal er altijd een plekje zijn voor de dongel.

Design

Het design van het toetsenbord is redelijk standaard. Alle toetsen zijn kenmerkend Razergroen. de zijkanten zijn van glimmend plastic, de top is matzwart. De onderkant is van redelijk zacht rubber in beehyve structuur om het wat comfort en grip te geven. Op de achterkant is het Razer logo en productinfo zichtbaar. De toetsen zijn low profile dus die heb je snel gevonden. Je hebt twee kleine groene ledlampjes. 1 om aan te geven op caps aan staat, zeker handig. En 1 die de status van je toetsenbord aangeeft. Zowel qua verbinding als batterijstatus.

De muis zelf is wat speelser vormgegeven. De muis is kleiner dan een gewone muis, maar dit moet ook wel wil je de mousemat effectief willen gebruiken. De muis is symmetrisch, al zul je hem toch met je rechterhand moeten gebruiken aangezien de moutemat daar zit ;). De linker-en rechtermuisknop zijn wat langwerpiger zodat je makkelijker deze knoppen kunt vinden. Het muiswiel is het enige dat de bekende groende accenten heeft. De rest van de muis is mat of glimmend zwart. Aan beide zijden van de muis zitten twee knoppen om macro’s op te binden. De Turret bij elkaar ziet er prima uit, stijlvol en elegant.

turret-gallery_3

 Gebruikersgemak

Ik moet zeggen dat het makkelijker was dan ik had gedacht. De dongel haal je uit de muis. De muis zelf is ook eenvoudig open te maken. Die stop je in de computer en wacht even op de installatie. De muis doet het vrijwel meteen en het keyboard moet je aan de zijkant aanzetten middels de knop. Let wel op! Zowel de muis als het toetsenbord kunnen op twee manieren worden verbonden. Via de dongel die op 2,4 GHz zit of via Bluetooth. Beiden hebben een switch die laat zien op welke stand hij staat. Mocht je net wat verder weg zitten dan het signaal toelaat dan heb je gelukkig nog de extension dock. Een docking station van een paar meter speciaal voor je dongel. Zo overbrug je wat meer meters. Al heb ik geen last gehad van storingen. Alleen mijn muis deed af en toe wel raar/stroperig. Maar ik denk niet dat het aan de afstand lag. Waar dan wel? Ik heb geen flauw idee.

turret-gallery_11

Ik ben nog nooit tegen een lege accu aangelopen, ook een belangrijk aspect van wireless gamen. Waarom niet? Omdat ze best cool staan in de docking station en dus best gezien kunnen worden. Het misstaat zeker niet. Dus na een sessie zet ik ze keurig terug en zie je meteen de ledlampjes gloeien dat ze aan het opladen zijn. Zijn ze uit dan zijn ze volledig klaar om te gaan! Over spanning gesproken. De muis en de mousemat hebben ingebouwde magneten. Dan valt je muis er niet zo snel van af en de kracht is precies goed dat je tijdens het gamen geen last hebt van extra wrijving. Perfect gedaan dus!

turret-gallery_10

Gamen?

Nou is de grote vraag: Kun je met dit bord gamen op de bank? Grotendeels ja en een klein beetje nee. Dit ligt eraan welke game en hoe handig je bent met DPI( Snelheid van de muis). Alle games, behalve shooters zijn prima te spelen. Shooters zijn een grijs gebied. Dit ligt eigenlijk aan jou als gebruiker hoe snel jij jouw muis hebt staan. Heb je hem snel staan dan heb je minder ruimte nodig en is de ruimte die je hebt precies genoeg. Heb je bij voorkeur een wat langzamere muis dan red je het niet met de ruimte. De mousemat is voor mij precies groot genoeg. Al is het voor shooters niet echt comfortabel. Je zit op het puntje van je bank, en het mikken is toch lastiger dan wanneer je achter je vertrouwde bureau zou zitten. Logisch ook! Je bent de houding niet gewend die je aanneemt op de bank. Qua kwaliteit zit het zeker goed met de muis en het toetsenbord. Beiden hebben een goed gewicht, niet dat goedkope lichte spul. Het toetsenbord kan 10 aanslagen tegelijkertijd verwerken (anti-ghosting) wat best netjes is voor wireless. Ik merkte ook geen lag in de verbinding wat ook een belangrijk aspect is. Kortom, ja je kunt er mee gamen, de één wat beter dan de ander maar het kan zeker!

Software

Wanneer je Synapse hebt kun je macro’s verbinden aan elke toets of knop. Je kunt ook je profielen weer maken etc. Je ziet ook meteen hoe vol de batterij is. Ook kun je selecteren wanneer je gear moet aangeven wanneer ze leeg raken. Of na hoeveel minuten ze in slaapmodus gaan. Wederom met Synapse kun je ook weer je stats terugzien met welke game je welke aanslagen hebt gemaakt en waar op de map.

Conclusie

Al met al een zeer goede wireless combo van muis en toetsenbord voor op de bank. Vele malen beter dan wat we al eerder hebben getest. Dat is ook wel te zien aan het prijskaartje van ong. €189,- maar dan heb je ook goed spul in huis dat ook nog eens goed staat in je woonkamer. Beiden presteren prima, geen lag, goede accuduur en door de magneet valt de muis er ook niet snel van af! Zeker geschikt voor de lifestyle, en ook wel gamen maar wel met een kleine kanttekening. Een zeer stabiele en dikverdiende 8!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.