Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Anomalisa (Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtig verhaal over menselijke emoties en eenzaamheid in het bijzonder

THE BAD

Anomalisa is een film van Charlie Kaufman. Deze regisseur zit ook achter prijswinnende producties als Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Being John Malkovich. Anomalisa past prima in de lijn bijzondere films die deze regisseur heeft neergezet. Anomalisa gaat over eenzaamheid en is op een bijzondere manier, met poppen, neergezet.

Het verhaal gaat over de eenzaamheid van Michael Stone. Stone is een getrouwde man, vader en acteur. Hij strijkt neet in een hotel in Cincinnati. Daar moet hij een toespraak doen. Zijn publiek bestaat uit helpdeskmedewerkers. Ondanks de vele mensen in het hotel, voelt Stone zich eenzaam.

Wanneer hij Lisa. Een vrouw die sales doet bij een bedrijf voor bakproducten. Lisa brengt Stone aan het twijfelen. Hij is getrouwd, maar Lisa lijkt hem uit zijn dagelijkse sleur te kunnen trekken.

Extra’s

Natuurlijk is er onder de extra’s heel veel ruimte voor het bijzondere verhaal van Anomalisa. Wat mij persoonlijk meer boeide is de special over hoe de film gemaakt is. De animatie van de poppen is echt een bijzonder meesterwerkje geworden.

Conclusie

Net als zijn voorgaande toppers, heeft Kaufman weer iets bijzonders van Anomalisa gemaakt. Het verhaal gaat heel diep en de animatie met poppen zonder twijfel bijzonder. De film verkent de diepste verlangens van de ziel van Stone en zet dit op een prachtige manier neer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.