GadgetGear.nl

Onderzoek: wat is ons e-leesgedrag?

E-readerfabrikant Kobo noemt ons preuts. Dat is geen verrassing als je ziet dat een derde van de Nederlanders boeken als Fifty Shades niet in het openbaar leest. Laat staan de Playboy. Een vijfde van de Nederlanders wil zelfs niet in het openbaar worden gezien met de Bijbel of Koran.

48,1% van de Nederlanders checkt in het openbaar vervoer wat de mensen om hem of haar heen lezen. Dat wil zeggen, hoe jonger we zijn, hoe liever we het leesgedrag van anderen bekijken. In de leeftijdsgroep van 25-34 jaar ligt dit op 70% terwijl slechts 23% van de 65 plussers dit gedrag vertoont.

Dat Kobo dit onderzoek doet is natuurlijk niet heel vreemd. Bij een e-reader is het voor anderen veel lastiger in te schatten wat je leest. Ideaal wanneer je als bodybuilder in een overvolle NS trein moet staan en toch even wilt ontsnappen met het boek van Billy Elliot.

De resultaten van het onderzoek komen uit een pool van 1.000 respondenten. Het onderzoek is uitgevoerd door Multiscope.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten