E-readerfabrikant Kobo noemt ons preuts. Dat is geen verrassing als je ziet dat een derde van de Nederlanders boeken als Fifty Shades niet in het openbaar leest. Laat staan de Playboy. Een vijfde van de Nederlanders wil zelfs niet in het openbaar worden gezien met de Bijbel of Koran.

48,1% van de Nederlanders checkt in het openbaar vervoer wat de mensen om hem of haar heen lezen. Dat wil zeggen, hoe jonger we zijn, hoe liever we het leesgedrag van anderen bekijken. In de leeftijdsgroep van 25-34 jaar ligt dit op 70% terwijl slechts 23% van de 65 plussers dit gedrag vertoont.

Dat Kobo dit onderzoek doet is natuurlijk niet heel vreemd. Bij een e-reader is het voor anderen veel lastiger in te schatten wat je leest. Ideaal wanneer je als bodybuilder in een overvolle NS trein moet staan en toch even wilt ontsnappen met het boek van Billy Elliot.

De resultaten van het onderzoek komen uit een pool van 1.000 respondenten. Het onderzoek is uitgevoerd door Multiscope.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.