In de VS is een grote terugroepactie gestart voor Chinese hoverboards. Door brand en explosiegevaar trok etailer Amazon al eerder alle vage hoaverboards uit haar digitale schappen en gaf het geld terug aan consumenten die van de hoverboards af wilden. Nu blijkt er een relatief exacte lijst met gevaarlijke hoverboards.

De BBC weet te melden dat er een terugroepactie is gestart op 501.000 Chinese hoverboards. Deze terugroepactie is gebaseerd op 99 ongelukken met brandende / exploderende accupacks. Eigenaren worden gevraagd contact op te nemen met de verkoper om het hoverboard terug te nemen of te voorzien van veilige accu’s.

Om precies te zijn gaat het op dit moment om de volgende modellen:

  • Swagway X1s (267.000 stuks)
  • iMotos (84.000 stuks)
  • Powerboards (70.000 stuks)
  • Hovertraxs (28.000 stuks)
  • Hype Roams (25.000 stuks)
  • Hover-Ways (16.000 stuks)

Deze actie is gestart op basis van de consumentenwaakhond in de VS. Dezelfde modellen zijn mogelijk ook in Europa verkocht. Vooral via Chinese webwinkels als Alibaba en DX. Heb jij één van de modellen, dan kun je contact opnemen met jouw verkoper. Let wel, deze hoeft eigenlijk geen actie te ondernemen. Hier in Nederland staan zo nog niet als gevaarlijk aangemerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.