Het lijkt erop dat een stukje Nederlandse technologie de hoofdrol gaat krijgen binnen de Amazon Kindle ereaders. De nieuwe modellen worden mogelijk met een kleuren e-paper display uit Eindhoven uitgerust.

Het gaat om schermen van het Eindhovense Liquavista. Liquavista werd ooit opgericht als spin-off van Philips. In 2013 nam Amazon het bedrijf over. Toch leek de techniek nog niet klaar voor massale toepassing in de populaire ereaders van Amazon. Amazon bleef schermen van eInk kopen.

Dezelde eInk schermen worden ook gekocht en gebruikt door Kobo. Kobo is Amazon’s grootste concurrent en daarmee is het lastig om echt onderscheidend te zijn. Het lijkt er dan ook op dat Amazon niet te lang meer wacht met het implementeren van de Eindhovense technologie.

De technologie zelf wordt ook wel elektrowetting genoemd. Kleine druppeltjes olie worden onder spanning gezet en zo vervormd. Door deze vervorming verandert het licht dat ze weerkaatsen van kleur.

Hoe snel de technologie werkt is nog niet bekend. ePaper schermen staan bekend als goedkoop, maar hebben ook een erg lage framerate. De kans dat je dus video’s kunt kijken op het scherm is erg klein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.