GadgetGear.nl

Eindhovense kleurenschermen in nieuwe Amazon Kindle ereaders!?

Het lijkt erop dat een stukje Nederlandse technologie de hoofdrol gaat krijgen binnen de Amazon Kindle ereaders. De nieuwe modellen worden mogelijk met een kleuren e-paper display uit Eindhoven uitgerust.

Het gaat om schermen van het Eindhovense Liquavista. Liquavista werd ooit opgericht als spin-off van Philips. In 2013 nam Amazon het bedrijf over. Toch leek de techniek nog niet klaar voor massale toepassing in de populaire ereaders van Amazon. Amazon bleef schermen van eInk kopen.

Dezelde eInk schermen worden ook gekocht en gebruikt door Kobo. Kobo is Amazon’s grootste concurrent en daarmee is het lastig om echt onderscheidend te zijn. Het lijkt er dan ook op dat Amazon niet te lang meer wacht met het implementeren van de Eindhovense technologie.

De technologie zelf wordt ook wel elektrowetting genoemd. Kleine druppeltjes olie worden onder spanning gezet en zo vervormd. Door deze vervorming verandert het licht dat ze weerkaatsen van kleur.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Hoe snel de technologie werkt is nog niet bekend. ePaper schermen staan bekend als goedkoop, maar hebben ook een erg lage framerate. De kans dat je dus video’s kunt kijken op het scherm is erg klein.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten