GadgetGear.nl

Dell stopt met Android tablets (en de ondersteuning ervan)

Als het om Android gaat, lijkt computerfabrikant Dell toch echt de handdoek in de ring te gooien. De fabrikant stopt de ontwikkeling van nieuwe modellen en stopt ook nog eens met de ondersteuning voor bestaande modellen.

De tabletmarkt is al jaren overbevolkt. Waar Apple en Samsung nog een aardig marktaandeel hebben, moeten andere merken het vaak van de niches hebben. Denk aan Vtech en Kurio die bijvoorbeeld enkel kindertablets op de markt brengen. De Chinezen zijn immers gekomen en kunnen veel voor weinig bieden met vaak een matige tot slechte ondersteuning voor updates van het Android systeem. Dat laatste zorgt ervoor dat de hardware snel veroudert en dat gebruikers al snel een onveilige tablet hebben.

Als het om tablets gaat, zal Dell enkel nog 2-in-1 oplossingen gaan verkopen en dan ook alleen op basis van Windows. De markt voor Windows tablets is nog dunbevolkt, dus biedt nog kansen.

Voor wie een Dell Venue tablet heeft is het fijn om te weten dat Dell nog enige tijd beveiligingspatches zal uitbrengen, maar daar houdt het ook mee op. Er zullen geen nieuwe features ontwikkeld worden en geen nieuwe Android versies te downloaden zijn. De wettelijke garanties blijven ook van kracht, maar dat is dan ook een moetje.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.