Veiligheid en verlichting op de fiets zijn onderwerpen waar we de laatste jaren al veel ontwikkeling in hebben gezien. Het Beakor project dat binnenkort live gaat op Kickstarter gaat nog een flinke stap verder. Beakor gebruikt niet alleen laserverlichting om de rit veiliger te maken, maar ook camera’s voor en achter.

De Beakor maakt gebruik van een witte en rode LED ring om de voor- en achterkant van de fiets te markeren. Tot zover is Beakor nog gewone fietsverlichting. Interessanter wordt het wanneer de lasers aan gaan. Voor je wordt een fietser geprojecteerd. Wanneer je van plan bent af te slaan, zal de Beaker aan de achterkant oranje knipperlampen aanzetten en met een oranje laser de richting op de weg markeren.

In zowel de voor- als achterlamp zit ook nog een HD camera verwerkt. Deze kan gebruikt worden om mooie ritten vast te leggen, maar ook om ongelukken goed vast te leggen. Een soort dashcam voor op de fiets dus.

De bijbehorende app maakt het geheel af. Deze zorgt ervoor dat je beelden live kunt streamen, maar kan ook handelen bij ongelukken. Wanneer de Beakor sensoren een ongeluk herkennen, zal de app de coördinaten van je versturen naar een vooraf aangegeven serie e-mail adressen. De app voorziet de videobeelden ook van de nodige statistieken zoals de snelheid, tijd, calorieën die je hebt verbrandt etc.

Hier kom je meer te weten over de Beakor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.