Asus heeft haar ZenFone 3 Deluxe aangekondigd. Deze nieuwe smartphone is de eerste smartphone met de Qualcomm Snapdragon 821 chipset. Dit maakt de ZenFone potentieel ‘s werelds snelste smartphone en anders in ieder geval de snelste met een Qualcomm chipset.

Natuurlijk hangt veel af van hoe Asus met Android om gaat en hoeveel crapware ze mogelijk mee installeren. Hoe dan ook is deze $780 kosten de smartphone enorm snel. De chipset bestaat namelijk uit vier kryo core processors op 2.4GHz waar de voorloper van deze chipset het met vier 2.15GHz processors moest doen. Daarnaast zijn er nog vier langzamere cores aanwezig om het een volwaardige octa-core chipset te maken. Wat de snelheid van die cores is, is nog niet bekend evenals welke Adreno GPU erin komt te liggen.

Wat we al wel weten van de nieuwe ZenFone 3 Deluxe is dat deze 6GB aan werkgeheugen meekrijgt en ook dat is enorm. Daarnaast zit er 256GB aan interne opslag in. De smartphone is dus optimaal geschikt voor bijvoorbeeld het Daydream VR platform dat Google later dit jaar zal lanceren.

Naast deze Deluxe versie komen er nog twee goedkopere varianten. Deze draaien op de Qualcomm Snapdragon 820 chipset die onder anderen te vinden is in de Sony Xperia Play en de HTC M10.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.