Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple verklaart ruim 40% oude iPad’s tot schroot

Misschien doen ze het nog prima (in mijn geval zeker), maar Apple wil geen last krijgen van dalende tabletverkopen. Tijd dus voor Apple om een aantal iPad modellen af te schrijven om zo een nieuwe gang naar de winkel te verantwoorden.

Eerlijk is eerlijk, als het om updates van het OS gaat doet Apple het goed. Toch trekt ook Apple een duidelijke lijn voor het moment waarop bepaalde iOS apparaten geen updates meer krijgen. Nadeel is dat je hierdoor steeds minder apps kunt downloaden. Je moet dus wel jailbreaken wil je plezier houden aan jouw oude iPad of iPhone.

De heren van The Motley Fool hebben berekend dat bijna de helft van de iPad’s die momenteel in gebruik zijn, worden uitgesloten van iOS 10. Natuurlijk zijn hier technische argumenten voor, maar de iPad maakt nog maar 10% van de omzet van Apple uit. We upgraden onze hardware te weinig en daar hebben investeerders moeite mee. De iPad 2 is zelfs goed voor 17% van de actieve gebruikers en is daarmee de op één na populairste iPad. Deze is echter al vijf jaar oud. De opvolger, de iPad 3, is goed voor 9% van de gebruikers.

De iPad’s die niet meer mogen upgraden zijn de originele iPad, de iPad 2, de iPad 3 en de iPad Mini. Vier van de 12 modellen die Apple heeft uitgebracht. Gezamenlijk goed voor 42% van de iPad’s die momenteel in gebruik zijn.

Doordat nieuwe apps op den duur de ondersteuning voor oudere iOS versies laten vallen, worden deze iPad’s dus waardeloos. Hebben geen doorverkoopwaarde meer en vormen een enorme berg elektronisch afval.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.