Zonnecellen van 1 micrometer kunnen de toekomst van wearables gaan veranderen

Wetenschappers in Zuid-Korea hebben een nieuw type zonnecel ontwikkeld. Het gaat om een buigbare zonnecel met een dikte van 1 micrometer. Ter vergelijking, een haar of een laagje verf meet al snel 100 micrometer.

Doordat deze nieuwe zonnecellen zo enorm dun en flexibel zijn, ontstaan er een hoop nieuwe mogelijkheden. Zo zouden ze verwerkt kunnen worden in een Google Glass-achtige bril, verwerkt in het frame. Zo zouden ze de accu van de bril kunnen bijladen.

Datzelfde werkt natuurlijk ook voor bluetooth headsets en andere elektronica dat veel tijd in het licht doorbrengt. Wanneer we de eerste toepassingen gaan zien is nog onduidelijk, maar techgiganten LG en Samsung zitten om de hoek. Het zal dan ook vast niet zo lang duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.