Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sirin Labs komt met superbeveiligde Android voor $13.800

Het Israelische Sirin Labs komt met de superbeveiligde Solarin smartphone. De nieuwe smartphone moet gaan concurreren met modellen als de BlackPhone, maar wel tegen een prijsje. De Sirin Labs Solarin smartphone gaat minimaal $13.800 kosten (voor de reguliere titanium versie).

Voor dag geld krijg je weliswaar een smartphone gemaakt van titanium, maar het gerucht gaat dat er maar voor $150 aan hardware in gaat. In de praktijk krijg je een smartphone met de specs van de topsmartphones van vorig jaar. Dus een Qualcomm 810 chipset met toch een royale 4GB aan werkgeheugen, een dikke 120GB interne opslag en een Sony 23,8 megapixel camera.

De hoge veiligheid zit hem in de 8-bit modus die voor deze smartphone is bedacht. Daarbij worden alle non-essential apps afgesloten en worden berichten AES-256 versleuteld. Databeveiligingsbedrijven als Zimperium en Koolspan leveren hier de technologie voor.

Wil je meer luxe, dan zijn er ook versies waarbij de behuizing deels van goud of carbon is gemaakt. De gouden versie is met $17.400 het duurst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.