Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Sandberg USB-C Multi-Card Reader met 4.5 sterren.

The Good
  • Mooie afwerking
  • Je kiest zelf wat de bovenkant is
  • Kabellengte precies goed
The Bad
  • De Androids die wij hebben getest, kunnen nog niet met de card reader overweg. Dit ligt meer aan de Android hard- en software dan aan Sandberg


Vandaag hebben we weer een heerlijke gadget voor iedereen met een smartphone, tablet of laptop met USB-C aansluiting. Het gaat om de USB-C Multi Card Reader van Sandberg. Een handige gadget om overal foto’s en video’s van SD, microSD en CF kaarten uit te lezen.

Unboxing

In de unboxing zien we dat de verpakking eigenlijk alleen de USB-C Multi Card Reader bevat. Meer hebben we ook niet nodig.

Design

Sandberg heeft er bij de USB-C Multi Card Reader voor gekozen om de card reader aan de boven- en onderkant te voorzien van een plaatje geborsteld aluminium. Hierdoor ziet de Sandberg USB-C Multi Card Reader er erg netjes uit. Doordat de USB-C plug omkeerbaar is, kun je zelf kiezen of je de logo-kant wel of niet zichtbaar op het bureau hebt liggen ;-).

Snelheid

De snelheid van de card reader hangt van veel omstandigheden af. De USB 3.1 standaard kan een theoretische maximale datasnelheid aan van 10 Gb per seconde. Omgerekend is dat 1,25 GB per seconde. We hebben echter nog geen geheugenkaarten gezien die dat soort snelheden benaderen. We kunnen de maximale snelheid dus simpelweg niet testen en daarmee kunnen we stellen dat de Sandberg USB-C Multi Card Reader toch echt wel futureproof is.

Gebruikservaring

Het eerste dat opvalt is dat de ondersteuning vanuit mobiele apparaten nogal tegenvalt. We hebben de USB-C Multi Card Reader getest op de Huawei P9 en de Nexus P6 smartphones. Beiden kunnen niet met de USB-C Multi Card Reader overweg. De Google Pixel C snapt al niets van USB-C sticks, laat staan dat hij hiermee overweg kan. Laptops met USB-C hebben totaal geen moeite met de USB-C Multi Card Reader van Sandberg. Voor mobiel gebruik moeten we dus nog even wachten op betere ondersteuning vanuit Android.

Conclusie

De Sandberg USB-C Multi Card Reader is op dit moment vooral nog een USB-C gadget voor laptopgebruikers. De ondersteuning voor dit soort gadgets vanuit Android is ronduit slecht en daar heeft Sandberg vrijwel geen invloed op. Op de apparaten waar de USB-C Multi Card Reader werkt, werkt hij gewoon goed en is de maximale snelheid gewoonweg nog niet behaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.