Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Le Creuset Ovenschotel Rechthoekig

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Extreem goede anti-aanbaklaag
  • Handige siliconen grips
  • Geschikt voor het gros van de inbouwovens

THE BAD

  • Niet vaatwasserbestendig

We zijn in een culinaire bui en hebben alweer het derde product uit de Le Creuset Pâtiliss bakeware lijn te pakken. Ditmaal de ovenschotel rechthoekig. Een speciale ovenschotel voor iedereen die graag een flinke portie klaarmaakt.

Unboxing

Deze ovenschotels van Le Creuset zitten niet in een mooi doosje. De benodigde documentatie zit er opgeplakt. Geen unboxing video dus.

Design

Ik vermelde al dat de ovenschotel rechthoekig uit de Pâtiliss bakeware lijn komt. De lijn is gemakkelijk te herkennen doordat de zijkanten voorzien zijn van een siliconen strip. Bij onze sample is deze oranje-rood, maar hij is ook verkrijgbaar met zwarte strips.

Belangrijk is de anti-aanbaklaag. Deze is volledig rondom aangebracht. Dus ook aan de buitenkant. Dit is handig wanneer je knoeit en allerlei etensresten aan de buitenkant aankoeken wanneer de Ovenschotel Rechthoekig lekker in de oven staat te bakken.

Met een buitenmaat van 39 cm x 33 cm zal de Le Creuset Ovenschotel Rechthoekig in het gros van de inbouwovens passen. De Ovenschotel Rechthoekig heeft een binnenmaat van 33 cm x 29 cm x 6,5 cm. Groot genoeg om in één klap voor 8 mensen een royale portie lasagne klaar te maken.

Gebruikservaring

Natuurlijk heb ik de Ovenschotel Rechthoekig van Le Creuset meteen op de proef gesteld met een stevige ovenschotel. Vooraf heb ik uitjes, champignons en spekjes gebakken. Deze vormen de bodem van mijn ovenschotel. Daaroverheen een dunne laag witlof, aardappelpuree en kaas. Daaroverheen voorgekookte schijfjes wortel en pastinaak. Het geheel afgedekt met wederom een laagje aardappelpuree en een combinatie van geraspte kaas en mozzarella om het geheel af te toppen. Met andere woorden, een hele plakkerige ovenschotel.

Bij het uitscheppen van de ovenschotel, glijdt mijn plastic lepel letterlijk over de ovenschotel. Er lijkt na 30 minuten op 240 graden helemaal niets te blijven plakken aan de bodem. Waar de kaas over de rand smolt, komt deze ook meteen los.

Le Creuset Ovenschotel Rechthoekig IMG_20160530_175520

De siliconen strips op de Ovenschotel Rechthoekig blijven relatief koel, maar om hem met de hand uit de oven te trekken is het toch verstandig om siliconen ovenlappen of klassieke handschoenen te gebruiken. Aan de onderkant is de strip relatief smal. Daar staat tegenover dat de siliconen strips er voor zorgen dat je een optimale grip op de Ovenschotel Rechthoekig hebt. Handig!

Schoonmaken

Het enige nadeel anno 2016 is dat de Le Creuset Ovenschotel Rechthoekig niet vaatwasserbestendig is. Je moet hem dus met de hand schoonmaken. Door de kwaliteit van de anti-aanbaklaag is dit echt zo gedaan. Sterker nog, met een stuk keukenrol veeg ik hem al in één keer schoon. Ideaal.

Conclusie

Wat je vooral wil bij een ovenschotel is dat jouw gerecht niet aankoekt. Met de Le Creuset Ovenschotel Rechthoekig is dit geen enkel probleem. Vaatwasserbestendigheid zou de Ovenschotel Rechthoekig perfect maken, maar dat is dan ook het enige waar ik over kan zeuren. Verder is het een perfecte plaat.

Beschikbaarheid

De Le Creuset Ovenschotel Rechthoekig is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

het-innovatieve-huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.