Frank van den Berg
Frank van den Berg

Review: Hail Caesar! (DVD/Blu-ray)

Frank van den Berg beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Er valt een hoop te beleven.
  • Veel bekende gezichten.
  • George Clooney.

THE BAD

  • Er ontbreekt een beetje een ècht probleem.

In Hail Caesar! van de Coen Broers draven een keur aan gevestigde namen op om ons een nostalgische blik te gunnen in de filmindustrie van de jaren ‘50. We zien Josh Brolin in de rol van Eddie Mannix, Hoofd van Productie bij Capital Pictures en volgen deze man een dag lang op zijn werk. Bijgestaan door zijn secretaresse Natalie boort hij het één na het andere probleem de grond in.

Hoofdrolspelers die van de ene productie naar de andere moeten verhuizen, actrices met buitenechtelijke kinderen op komst, de ontvoering van één van zijn grootste sterren en daarbovenop de roddelpers die maar wat graag een mooie column zou willen schrijven. Het hoort allemaal bij de hectiek van zijn werk. Om nog enige balans in zijn leven te vinden doet hij iedere dag de biecht, maar laat daar blijken dat hij vooral het huiselijk leven en zijn gezin mist. Er wordt door Lockheed op die dag ook een mooie ander baan aangeboden. Heel veel geld, een mooi contract en meer tijd voor thuis. Tussendoor worden we getrakteerd op een ouderwets musical nummer, een zwem scene met ruim 30 schoonzwemsters en natuurlijk de Ben Hur van deze studio, Hail Caesar!. Het is juist deze productie die in de film de rode draad vormt voor een waanzinnig verhaal over de ontvoering van Baird Whitlock gespeeld door George Clooney. Door een paar figuranten gedrogeerd en afgeleverd bij een groepje overtuigd communisten die strijden tegen het Kapitalisme. Baird vindt het prima en vraagt op een gegeven moment zelfs of hij mag delen in het losgeld dat voor hem gevraagd is. Toevallig komt een collega van Baird, de vrij naïeve Hobie Doyle fantastisch gespeeld door Alden Ehrenreich (Houdt hem in de gaten, hij gaat Han Solo spelen in een nieuwe Star Wars spin-off) achter de plek waar ze Baird verstopt houden. Uiteindelijk wordt alles aan het eind van de dag weer opgelost en zijn we getrakteerd op een bijna onophoudelijke stroom rare types en een flinke dosis humor.

Hail, Caesar! Hail, Caesar!

Mening

Hail Caesar! is gemengd ontvangen door de internationale filmpers en dat blijkt logisch na het kijken van de film. Het is regelmatig een onsamenhangend zootje en er wordt niet zelden uitgebreid in geschmierd dat het een lust is. De makers hebben ongetwijfeld een hoop lol beleefd aan Hail Caesar! en dat is duidelijk te zien ook. Een goeie film heeft ook een goed dilemma of in ieder geval eentje die op de spits gedreven wordt. Het feit dat er hier een grote ster ontvoerd wordt doet de kijker niet zoveel. Er hangt niet zoveel vanaf en er is verder nog zoveel te zien dat het daardoor ook vrij onbelangrijk wordt. Hij zal wel weer terugkeren, dat is wat je denkt. Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Channing Tatum, Scarlett Johansson en nog veel meer min of meer bekende acteurs doen mee in deze potpourri van beelden. Ik geef graag toe dat het geen slechte film is, allerminst. Maar de beste Coen film….nee. Dat is voor mij toch nog steeds ‘The Big Lebowski’.

Extra’s

Er staan een paar fijne extra’s op de Blu-ray versie. Deze kleine 10 minuten docu’s gaan over het ontstaan van de film, wat werkopnames en er zijn verschillende sterren aan het werk. Vooral leuk zijn de dans en de zwem trainers die enthousiast vertellen over hun passie. Het plezier straalt ervan af. Hail Caesar! is vanaf 22 Juni te koop op Blu-ray DVD bij onder andere Bol.com, Wehkamp en DVDoutlet.nl. Met dank aan TripleP voor het recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.