Logitech integreert Harmony ondersteuning in Amazon’s Alexa

Hoewel nog steeds niet beschikbaar in Nederland, is de Amazon Echo speaker enorm populair in de TV. Vooral door de integratie van de kennelijk perfecte spraakassistent Alexa. Alexa die altijd luistert wat ze hoort en meteen reageert als je iets vraagt.

Onlangs lanceerde Amazon de Echo Dot. Een veel kleinere versie van de Amazon Echo speaker die gericht is op iedereen die al een Echo heeft en Alexa in meerdere kamers zou willen gebruiken zonder iedere keer een dure Echo speaker aan te schaffen.

Met de integratie van Logitech Harmony in de Alexa speakers, zal Alexa beter in staat zijn om vele apparaten aan te sturen via de Harmony Hub. Hierdoor hoef je de afstandsbediening niet meer aan te raken om te zappen op de TV of multiroom speaker.

De Harmony Hub hardware is wel belangrijk voor deze features om te werken. Alexa is niet in staat om apparaten met infraroodontvangers aan te sturen. Daarnaast heeft Logitech een enorme bibliotheek aan codes om verschillende apparaten op verschillende manieren aan te sturen. Zonder de Harmony Hub zal Alexa voorlopig de kennis en de mogelijkheden missen om dit gat te vullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.