Linkedin verkocht aan Microsoft

Microsoft heeft weer een opvallende overname voltooid. Vannacht werd bekend dat de softwarereus het zakelijke sociale netwerk LinkedIn heeft overgenomen.

De overname van LinkedIn past in de overnamestrategie die we de afgelopen anderhalf jaar zien ontstaan. Deze begon met de overname van Skype als communicatietool, maar ook kleinere tools als Wunderlist.

Microsoft betaalt $26,2 miljard om het sociale netwerk over te nemen. Het netwerk telt op dat moment 433 miljoen gebruikers. Hiervan zijn 105 miljoen maandelijks actief. Het netwerk heeft een omzet van $3 miljard, maar draaide in haar laatste jaar ook $165 miljoen verlies. Om de site draaiend te houden zijn, staan 10.000 mensen op de loonlijst.

Onder de vlag van Microsoft zou LinkedIn weleens flink kunnen groeien. Te denken valt aan integratie met Skype, maar ook met de Microsoft Office producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.