Jide introduceert de Remix Pro tablet

Jide kennen we als de Chinese hardwarebouwer die Remix OS volledig heeft omarmt. Remix OS kennen we weer als dé Android variant die gemaakt is voor desktopgebruik. De nieuwste gadget van deze combinatie is de Remix Pro tablet.

Net als Google’s Pixel C, is de Jide Remix Pro een tablet met keyboard cover. Hierdoor is de Remix Pro inzetbaar als laptopvervanger. Gewoon met een startmenu en verschillende venster. Jide installeert versie drie van Remix OS op het systeem.

Qua hardware is de Remix Pro wel iets anders dan de Pixel C. Zo bevat de Remix Pro een Qualcomm Snapdragon 652 chipset met 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Er is ondersteuning voor een MicroSD en we vermoeden ook ondersteuning voor USB OTG. Dat laatste is belangrijk om sticks en externe drivers aan te kunnen sluiten. USB OTG is het grote gemis bij de Pixel C. Daar staat tegenover dat Remix OS niet met de Google Play store komt. Daar moet je dus moeite voor doen, maar installatie van Google Play is wel mogelijk.

Verder meet het display van de tablet 12 inch met een resolutie van 2.160 x 1.440 pixels. Er ligt een 9.000mAh accu in en het geheel weegt 640 gram. De camera achter schiet met 8 megapixels terwijl je voor nog een 5 megapixels selfiecamera krijgt.

Jide kondigde ook een uitbereiding van de Remix all-in-one computers aan. Er komen 22- en 32 inch versies van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.