Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Onderzoek: iPhone crasht minder vaak dan Android-toestel

Uit onderzoek van de Blancco Technology Group blijkt dat Android-toestellen het vaker begeven dan iPhones. Het onderzoeksbureau, dat gespecialiseerd is in onderzoeken met betrekking tot mobiele apparaten, heeft naar het aantal crash-gevallen in de eerste drie maanden van 2016 gekeken en de resultaten met elkaar vergeleken. Hieruit blijkt dat 44% van de Android-toestellen last had van een crash, tegenover 25% van de iPhones. Ook bleken Android-telefoons over meer onstabiele apps te beschikken.

Samsung de grote verliezer

Het falen van de Adroid-toestellen was vooral hoog in Azië; hier had maar liefst 55% van de toestellen te maken met een crash. Veelal waren dit toestellen van Samsung; telefoons van het populaire merk komen namelijk drie keer voor in de top vijf van meest gecrashte Android-toestellen. Die top vijf bestaat uit de Samsung Galaxy S6 (7%), Samsung Galaxy S5 (6%), Lenova K3 Note (6%), Motorola Moto G (5%) en Samsung S6 Active (4%). Apple-bezitters moeten zich vooral zorgen maken over de iPhone 6 (25%) en iPhone 5s (17%). Dat de percentages bij Android-toestellen veel lager liggen dan bij de iPhones, komt omdat het aanbod Android-toestellen veel groter is. Dit maakt dat ze maar voor een klein aandeel in de cijfers verantwoordelijk zijn.

Apps falen ook

App-ontwikkelaars zullen minder apps bouwen voor een ecosysteem dat aangeduid wordt als minder betrouwbaar. In de eerste drie maanden van 2016 vond 74% van de app-crashes plaats op een Android-toestel, wat de vraag oproep of Android-fabrikanten hier verantwoordelijkheid voor moeten dragen. De gecrashte apps waren echter voornamelijk sociale apps, die veelvuldig gebruikt worden. De crashes kunnen dus ook deels verklaard worden door het hoge gebruik van die apps.

Moeten Android-fabrikanten zich zorgen maken?

Hoewel veel consumenten preventief een telefoonverzekering zoals deze afsluiten en zij dus niets te vrezen hebben, moeten Android-fabrikanten zich toch enigszins achter hun oren krabben. Het crashen van de Android-toestellen blijft een groot probleem. Consumenten worden steeds afhankelijker van hun smartphone en baseren zich steeds meer op reviews bij het maken van hun keuzes. Niemand zal vrijwillig voor een smartphone met gebreken kiezen. En dus blijft er werk aan de winkel voor de Android-fabrikanten.

Vraag hier het hele report The State of Mobile Device Performance and Health op om het onderzoek na te kunnen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.