Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Fiber neemt eerste glasvezelprovider over

Google’s Googl Fiber dienst is al enkele jaren in de VS actief. Vanaf de start levert de dienst vooruitstrevende gigabit verbindingen met internet, via glasvezel en voor niet al teveel geld. Tot nu toe was Google Fiber in slechts enkele steden verkrijgbaar, maar de vraag is enorm. Om de uitrol te versnellen is Google met de eerste overname gestart.

De eerste glasvezelprovider die Google heeft overgenomen is de Amerikaanse provider Webpass. Net als Google, leverde Webpass vooral hele snelle verbindingen. Naast verbindingen via glasvezel, is het bedrijf ook in staat om snelle draadloze verbindingen op te leveren. Zo kunnen klanten toch snel internetten terwijl ze wachten op de aanleg van glasvezel. Met Webpass voegt Google FIber in één klap steden als San Diego, Chicago, Boston en Miami toe.

De kans is groot dat Google na deze overname, meer bedrijven zal overnemen om zo haar groei te versnellen. Het is ook niet ondenkbaar dat Google in navolging van deze eerste stappen in de VS, vergelijkbare stappen in Europa zou kunnen nemen. Met de uitstekende glasvezeldekking in Nederland zou Nederland een interessante markt kunnen zijn om te starten. Google heeft geld genoeg om bijvoorbeeld de KPN over te nemen om in één klap het grootste glasvezelnetwerk van Nederland in handen te krijgen. Natuurlijk is dit pure speculatie van onze kant. Toch is het niet ondenkbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.