Gerucht: De nieuwe iPhone krijgt glas rondom

Hoewel de lancering van de iPhone SE voor liefhebbers van een kleiner display een fijne release was, is het niet echt een opvolger voor de iPhone 6 series. Voor liefhebbers van grotere iPhones was er dit jaar geen reden om te upgraden. Dit kan de nieuwe iPhone release weleens de meest succesvolle maken voor Apple.

Hierdoor kan het goed zijn dat Apple dit niet de iPhone 7, maar de iPhone 8 gaat noemen. Apple is immers wel vaker inconsistent geweest in de benoeming van haar smartphones. Zo is de iPhone 2 nooit verschenen.

Met de nieuwe iPhone zou Apple er mogelijk ook voor kiezen om opnieuw een smartphone uit te brengen met glas voor en achter. Daarbij verlaat Apple niet alleen de aluminium achterkant die het met de iPhone 5 introduceerde, maar kiest Apple meteen voor gebogen glas.

Als we de geruchten mogen geloven gaat het niet om een ontwerp waarbij het glas rondom de iPhone ligt. Hierbij wijkt Apple mogelijk af van de manier waarop Samsung gebogen glas toepast op haar Galaxy Edge toestellen. Apple zou mogelijk ook een manier hebben gevonden om de vingerafdruksensor onder het glas te plaatsen. Hierdoor zou het design van de iPhone nog veel strakker worden dan bovenstaande conceptfoto’s van enkele jaren geleden. Toen werkte Apple ook al met gebogen glas. Het bedrijf merkte toen echter dat er nog teveel technische uitdagingen waren om daarmee een goed product op te leveren. Dit zou nu geen probleem meer zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn

Roelof van Doorn