E3: Microsoft’s Xbox S en Project Scorpio

Microsoft heeft vannacht twee grote aankondigingen gedaan op het gebied van Xbox One hardware. Zo komt er een nieuwe console en wederom een nieuwe controller. Daarnaast liet Microsoft weten aan Project Scorpio te werken, de opvolger van het Xbox One platform.

Microsoft Xbox One S

De nieuwe console heeft de naam Xbox One S meegekregen. De S staat waarschijnlijk voor small daar de XBox S nog maar een kwart van de ruimte van de reguliere Xbox One inneemt. Zelfs de adapter zal voor het eerst in de behuizing zijn weggewerkt waardoor je niet nog een enorm stroomblok hebt weg te werken en daar blijft het niet bij.

De Xbox One S krijgt ook een nieuwe controller waarbij wederom aanpassingen zijn gemaakt in de vorm en de hardware. Zo is de onderkant van de nieuwe controller veel stroever waardoor deze beter in de hand ligt. Intern is voor bleutooth als communicatiestandaard gekozen. Dezelfde techniek die de Playstation 4 voor haar controllers gebruikt. De reden voor deze overstap is dat de controllers nu ook moeiteloos op een PC kunnen worden gebruikt. Bij oudere Xbox One controllers moet je hier een speciale dongel voor kopen.

Microsoft Project Scorpio

Hoewel Microsoft zegt dat de nieuwe console met de ontwikkelnaam Scorpio gewoon naast de Xbox One familie komt te staan, kunnen we wel zeggen dat dit de opvolger van de Xbox One gaat worden. Voor Project Scorpio heeft Microsoft een quad-core processor gekozen met een GPU die 6 terraflops aan data kan verwerken.

Met de nieuwe hardware is het goed mogelijk voor Microsoft om ondersteuning voor VR gaming te leveren. Daarnaast moet je hiermee kunnen gamen in 4K en met 10-bits HDR ondersteuning.

Sony wil VR al op de Playstation 4 hardware gaan ondersteunen, maar als consument moet je hiervoor een extra kastje aanschaffen waar co-processors in zitten om de nodige rekenkracht voor VR games te kunnen leveren. Een meer modulaire aanpak dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.