Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Drones besturen met de Nintendo Power Glove

Wie kent hem nog, de Power Glove van Nintendo. Een speciale handschoen van Nintendo waarmee je directe controle kreeg over NES games. Vandaag de dag zijn hackers erin geslaagd om de Power Glove te gebruiken om drones te besturen.

Nu is het niet zo dat hacker Nolan Moore de seriële aansluiting van de Power Glove gebruikte om een computer aan te sturen. In plaats daarvan heeft hij alle hardware in de Power Glove vervangen. Zo bevat de Power Glove een eigen WiFi verbinding om met de Parrot AR.Drone 2 te kunnen communiceren en zit er een nieuw systeem in om bewegingen van de Power Glove vast te leggen en in opdrachten naar de drone te vertalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.