Hoewel we ze hier nog niet veel in het straatbeeld zien, gaat het heel goed met de ZenFone van Asus. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 30 miljoen ZenFone smartphones weten te verkopen. Tijdens de Computex introduceerde Asus de ZenFone 3 series.

ZenFone 3 Deluxe

De ZenFone 3 Deluxe is volgends Asus de eerste smartphone met een volledige aluminium behuizing, waarbij de antennes verborgen zijn. De rand rond het scherm meet slechts 4,6mm. Het Super AMOLED scherm zelf heeft een doorsnede van 5,7 inch en een Full HD resolutie. Asus heeft de ZenFone 3 voorzien van een Qualcomm SnapDragon 820 chipset zodat deze zich kan meten met de vlaggenschip toestellen van merken als LG en Sony. Hierin is onder anderen de snelle Adreno 530 GPU te vinden. Voor de 23 megapixel camera achter heeft Asus de Sony IMX318 beeldsensor gekozen met een optisch gestabiliseerde cameralens. De camera kan ook gebruikt worden om in 4K te filmen. Op de achterkant van het toestel zit nog een vingerafdruksensor.

ZenFone 3 Ultra

De ZenFone 3 Ultra is tegelijk een stap omhoog en een stap omlaag. In deze smartphone ligt namelijk een Qualcomm Snapdragon 653 chipset met Adreno 510 GPU. Dit vult Asus aan met 4GB aan werkgeheugen. Nog steeds een berg rekenkracht, maar toch minder dan de ZenFone 3 Deluxe. De ZenFone 3 Ultra is voorzien van een 6,8 inch display op Full HD resolutie welke 95% van het NTSC kleurengamma kan laten zien. Er is ook ondersteuning voor Hi-Res audio en het is de eerste smartphone met virtual 7.1 surround sound via DTS Headphone:x ondersteuning. Ook hier krijg je weer een vingerafdruksensor op de achterzijde en de Sony IMX318 camerasensor.

ZenFone 3

De ZenFone 3 is het basismodel uit de nieuwe serie. Hierbij krijg je een 5,5 inch Full HD Super IPS+ display. Het display wordt beschermd door 2.5D Corning Gorilla Glass. De chipset is de Qualcomm Snapdragon 625 en 4GB aan werkgeheugen. De chipset biedt ondersteuning voor X9 LTE, maar ook voor 802.11ac met MU MIMO. De nieuwste netwerktechnologie is dus aanwezig. Qua camera krijg je een 16 megapixel beeldsensor in de ZenFone 3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.