Arjan Olsder
Arjan Olsder

Breaking: Jumbo stopt met iPawn (iOS)

In 2011 kondigde Jumbo groots haar innovatie aan. iPawn zou de wereld van de iPad games voorgoed veranderen. Je kocht fysieke spelstukken in de winkel en speelde daarmee voor het eerst op het display van de iPad en ik geef het meteen toe, ik ben nog steeds verslaafd aan Air Hockey. Toch zit het avontuur erop. Er kwam nooit een Android versie van de games en de spelserie zelf lijkt geen toekomst meer te hebben.

Gisteren ontdekten we op de redactie dat Jumbo haar speciale iPawn website heeft verwijderd en ook op de Jumbo site zelf is iPawn uit de navigatie geschrapt. Alleen via Google is iPawn nog als highlight op de Jumbo site te vinden.

Navraag bij Jumbo leert ons dat ze de stekker uit het project hebben getrokken. Op de vragen hoelang Jumbo en partner Fonk Mobile de apps van iPawn online houden en updaten voor nieuwe generaties van iOS werd ook niet geantwoord. Nu publiceert Jumbo zelf ook gewone iOS games, dus de kosten om de iPawn spellen online te houden zijn vrijwel nihil in tegenstelling tot het updaten van de titels bij een nieuwe iOS versie. Het zou dus goed kunnen dat Jumbo het iPawn vlammetje vanzelf laat doven waarna iPawn eigenaren de doosjes mee kunnen geven met het plastic afval. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.