Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Dat lijkt het credo van de jongens van Tendigi. Zij presteerden het om het ruim twintig jaar oude Windows 95 te laten draaien op een Appple Watch.

De ontwikkelaar heeft heel wat moeite moeten doen om Windows 95 werkend te krijgen. Vooral omdat Windows geen ondersteuning biedt voor touch bediening en touch bediening zo ongeveer het enige is dat het horloge qua input kan bieden. Bovendien speelt hij een beetje valt. Windows 95 draait niet native, maar als Apple Watch app in een emulator. Doordat de Chipset in de Apple Watch ineens twee besturingssystemen moet draaien duurt het minuten voor een Windows 95 applicatie start. Het starten van Windows 95 zelf duurt zelfs een klein uurtje. Om te voorkomen dat het scherm op zwart gaat, hebben ze een motor gebruikt om het wiel van de Apple Watch te laten draaien.

Dat het allemaal draaiend te krijgen is, is niet heel verrassend. In de tijd van Windows 95 was een Pentium 75 (75MHz) al voldoende om het besturingssysteem te draaien en lichte games te spelen. 32MB aan werkgeheugen was toen al erg veel. De Apple Watch draait op 520MHz en beschikt over 512MB aan werkgeheugen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.