Venz brengt haar V10 Android mediaplayer naar Nederland

Eerder dit jaar introduceerde Venz haar V10 Android mediaplayer in Azië. Venz Benelux heeft nu bevestigd dat de mediaplayer ook naar Nederland wordt gehaald en dat is interessant. Niet alleen om de hardware, maar ook de eigen UI die Venz voor Android 5.1 heeft ontwikkeld.

De UI van Venz is gemaakt om snel bedient te worden met de bijgeleverde afstandsbediening. De chipset van de Venz V10 bestaat uit de Amlogic V905. De afgelopen jaren hebben we al enkele Amlogic mediaplayers in de hand mogen houden en we zijn onder de indruk van wat deze chipsetmaker presteert. Zeker wanneer het gaat om toch de wat goedkopere mediaplayers. Qua verkoopprijs mikt Venz dan ook duidelijk op het middensegment.

De chipset zelf bestaat uit een quad-core 2GHz processor in combinatie met de Mali-450 MP GPU. Die laatste zorgt voor de 3D graphics wanneer je games gaat spelen op de V10. De chipset beschikt over 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan interne opslag.

De Venz V10 beschikt over een HDMI uitgang met ondersteuning voor 4K TV’s op 60 frames per seconde en met 10-bit kleurenondersteuning. Met name dat laatste is heel fijn op de betere 4K TV’s omdat je dan meer contrast in het beeld krijgt.

Hoe de Venz V10 gaat presteren lees je binnenkort. Vanaf juni ligt hij in de winkel met een adviesprijs van slechts €69,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.