Zeeman Albert
Zeeman Albert

VanMoof start pre-order SmartBike

Het Amsterdamse VanMoof wil de stadsfiets van de 21e eeuw maken. De eerste modellen met de iconische framestang met geïntegreerde koplamp en achterlicht waren de eerste stap. Slimme slotoplossingen en andere vernuftige vondsten verbleken de saaie doorsnee fiets. Nu is er de eerste SmartBike van VanMoof. Met drie of acht versnellingen en slimme electronica.

Smart-bike_Silver_01_800Fietsdiefstal is een groot probleem in Nederland. Tot nu. Het Amsterdamse VanMoof start namelijk vandaag met de voorverkoop van haar meest innovatieve fiets ooit, de SmartBike. Door recente innovaties en meerdere anti-diefstaleigenschappen wordt het fietsendieven onmogelijk gemaakt om de fiets te stelen. Lukt het de dief toch? Dan zorgt een speciaal recovery team – de bike hunters – dat de fiets weer bij zijn rechtmatige eigenaar terecht komt. Ook komt de fiets met een wereldwijd unieke ‘peace of mind’ garantie: wanneer de SmartBike niet binnen twee weken wordt teruggevonden door de bike hunters, vervangt VanMoof de fiets!

Dit weekend hebben wij een korte proefrit op de prototypes gereden en wij zijn enthousiast! De GSM tracker die bij diefstal geaktiveerd kan worden is fraai. Maar het display geeft ook de snelheid aan en is klaar voor functies die met een app beschikbaar komen. VanMoof zegt in gesprek te zijn met Google. Even geduld, maar zeker dat na de zomer meer nieuws zal volgen.

De eerste 100 exemplaren van de SmartBike zijn vanaf 1 juni 07:00  verkrijgbaar voor een speciale introductieprijs van €1.098,- (4 speed) en €1.298,- (8 speed) via smartbike.vanmoof.com. Vanaf december is de fiets ook in de brandstores verkrijgbaar voor €1.798,-. Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn, want de vorige pre-order campagne (voor de Electrified S) van VanMoof was binnen 24 uur uitverkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.