Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Spraakassistent Viv gaat verder dan Siri

Siri en Cortana lijken er binnenkort een heftige concurrent bij te krijgen in de vorm van Viv. opvallend detail is dat de ontwikkelaars van Viv afkomstig zijn uit het team dat Apple’s Siri ontwikkelde.

Viv werd gepresenteerd tijdens een evenement van The Verge en richt zich vooral op complexere vragen. Daarbij is Viv niet alleen in staat om in meerdere gegevensbronnen te zoeken, maar ook om de gevonden resultaten te combineren voor het best aansluitende antwoord op de vraag.

Daarnaast moet Viv multiplatform worden. Het moet al jouw data en apps op al jouw apparaten kennen en van jouw gedrag leren om zichzelf te verbeteren. Een echt stukje kunstmatige intelligentie dus.

Het bedrijf achter Viv groeit hard en heeft inmiddels $12.500.000 aan investeringen binnengehaald. Het idee is dat Viv de eerste echt open assistent moet zijn zodat andere ontwikkelaars goed op Viv kunnen inhaken. Ja, de wetenschap van Start Trek komt zo wel heel dichtbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.