Samyang komt met eerste serie autofocus lenzen

Misschien zegt de naam Samyang je niets, maar als je over een DSLR beschikt en opzoek gaat naar bijvoorbeeld een goedkope fish-eye lens, is Samyang het merk waar je als eerste uitkomt. Gewoon omdat ze voor heel weinig een optisch sterke lens in elkaar weten te zetten. Tot nu toe betekende dat ook altijd handmatig scherpstellen, maar dit lijkt te gaan veranderen.

Het is juist die fish-eye lens (14mm F2.8 ED AS IF UMC) en de 50mm F1.4 AS IF UMC die van een nieuw interieur zijn voorzien. Samyang heeft een eigen autofocus ontwikkeld en in de lenzen geplaatst. Nee, nu niet meteen enthousiast worden…

Het is namelijk wel zo dat het enkel om de uitvoeringen voor Sony camera’s gaat. Voor DSLR’s van andere merken is het systeem van Samyang nog niet geschikt. Of dit wel gaat komen?… Zeker! Het is een kwestie van tijd. De eerste exemplaren voor Sony camera’s zouden in juli in de schappen moeten liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.