Review: VuPoint Photo Cube P100

Printen met sublimatie, het is een prachtige technologie die prachtige afdrukken oplevert. Oké, VuPoint promoot deze printers al niet eens meer op haar eigen site en dat is maar goed ook.

Unboxing

VuPoint levert de Photo Cube P100 met een cardridge (voor 10 foto’s) om de eerste fotoafdrukken te kunnen maken en een stroomsnoer. De Photo Cube P100 is ontwikkeld voor smartphones, dus voor de verbinding zijn geen kabels nodig.

Design

De printer is een mooie, kleine kubus. Bij eerdere modellen plaatste VuPoint nog een iOS specifieke 30-pins connector op de printer. Bij deze versie wil VuPoint duidelijk ook de niet-iOS gebruiker aanspreken.

Aan de zijkant zit het toegangsluik voor de cardridge. Deze is goed toegankelijk gemaakt. Verder valt er weinig over te vertellen.

App

De app is belangrijk om te kunnen printen met de Photo Cube P100. Deze is er voor zowel iOS als Android. De verbinding tussen de smartphone en printer komt wel heel langzaam tot stand. Het kan minuten duren voor de printer ook maar start met printen. Jammer.

Afdrukkwaliteit

Om iets te zeggen over de kwaliteit van een afdruk is het belangrijk om de betreffende foto goed te kennen en te weten hoe deze er op papier uit moet zien. Ik heb dan ook wat studiofoto’s op een Xperia Z5 gezet om af te drukken op de printer. Dit klinkt omslachtig, maar printen vanaf een computer is er echt niet bij.

Wat opvalt is dat de kleuren van de print flets zijn. Jammer. Details ontbreken ook. Het blijkt dat de app veel compressie los laat op de foto voor deze naar de printer gaat. Niet vreemd, want het bestand moet via bluetooth worden verzonden en dat gaat echt heeeeeeeeeel langzaam. Jammer.

Wat wel erg leuk is, is dat de breedte van foto’s variabel zijn. Je kunt dus ook panoramafoto’s afdrukken met deze printer. Echter blijft de kwaliteit dan natuurlijk erg zwak.

Conclusie

Dat VuPoint deze printers niet meer op haar site laat zien is te begrijpen. Sterker nog, ze maken nu echt compleet andere mobiele accessoires. Het idee achter de Photo Cube P100 is geniaal, de uitvoering faalt.

Beschikbaarheid

Wij vonden de VuPoint Photo Cube P100 bij Radbag die hem wijselijk ook niet meer verkoopt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 1 sterren.

THE GOOD

  • Sublimatieprinter
  • Kan panorama's printen

THE BAD

  • Fletse kleuren
  • Enorm veel compressie
  • Extreem traag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.