Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Skil Urban Series Hogedrukreiniger 0761

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer compact
  • Gemakkelijk te vervoeren
  • Zeer krachtig
  • Gemakkelijk op te ruimen

THE BAD

  • Meteen na gebruik kost het wel heel veel moeite om de slang van de machine te draaien

Eerder bespraken we al de nieuwe Urban Mower uit de Skil Urban Series. Vandaag is het de beurt aan de nieuwe hogedrukreiniger in het assortiment. De 1.400 Watt Skil 0761 AA. Deze blijkt niet alleen krachtig, maar ook uiterst compact wanneer je hem niet gebruikt. En… een aluminium pomp waardoor dit een machine is die jaren mee moet gaan.

Unboxing

Ook hier was het weer verbazing om hoe compact de verpakking van de Skil 0761 AA is. Het kleine doosje herbergt de hogedrukreiniger zelf, een tweedelige lans, een zeepreservoir en natuurlijk de 5 meter lange slang.

Design

De Urban Series van Skil staat voor zeer compact op te ruimen, elektrisch gereedschap. Zelf erger ik me al jaren aan mijn oude, blauwe. Bij het opruimen willen de slangen nooit wat ik wil en hangen ze losjes over de machine heen.

De Skil 0761 hogedrukreiniger is voorzien van een ‘easy storage’ rekje aan de zijkant. De tweedelige lans past hier goed in en je kunt er zowel het rode stroomsnoer als de 5 meter lange slang omheen wikkelen. Alleen het zeepreservoir is niet aan de machine op te bergen, maar in principe heb je dus maar één hand nodig om het geheel te verplaatsen. Slim en buitengewoon handig.

Naast de vijf meter slang en de lans van een meter, heb je ook nog vijf meter stroomsnoer aan de Skil 0761 hogedrukreiniger vastzitten. Het totale bereik van het geheel is dus 11 meter en dat geeft je veel bewegingsvrijheid. Bovendien blijkt bij het testen dat een ongelukje door de straal op de machine te richten ook niet echt problematisch is. Het design van de Skil 0761 hogedrukreiniger is dan ook echt een stukje vakmanschap.

Bediening

De bediening van de Skil 0761 hogedrukreiniger gaat ook zeer gemakkelijk. De grote, rode draaiknop op de Skil 0761 hogedrukreiniger zet hem aan of uit. Door het uiteinde van de lans te draaien, bepaal je de vorm van de straal en daarmee heb je ook invloed op het verbruik van de machine (maximaal 370 liter per uur).

Kracht

Ik gaf al aan dat de spuitkop van de lans de mogelijkheid geeft om de straal aan te passen. Deze Skil 0761 hogedrukreiniger heeft een vermogen van 1.400 Watt en levert een maximale waterdruk van 105 bar. Tijdens onze praktijktest is dit sterk genoeg om velgen schoon te spuiten en zelfs korstmos (dus niet alleen algenaanslag) van tegels te spuiten. Bovendien kon ik (zoals je in het filmpje bovenaan ziet) op de eerste verdieping de vogelpoep van de ramen spuiten. Top!

Gebruikservaring

Het aluminium pompsysteem laat zich door haar constructie goed koelen, maar toch kan het water door de druk flink opwarmen. De maximale temperatuur die uit de machine komt ligt op 50 graden. Hierdoor loop ik ook tegen het enige probleem van de machine aan. Door de warmte zet de koppeling met de slang wat uit. Hierdoor is deze na gebruik nauwelijks met de hand los te draaien. Door hem even af te laten koelen draai je hem er wel weer gemakkelijk vanaf, maar echt handig is dat niet. Het zou mooi zijn geweest als Skil hiervoor een handige tool had bedacht. Wellicht een idee voor een volgende generatie.

Skil Hogedrukreiniger 0761 IMG_20160507_154534_1

Verder laat de Skil 0761 hogedrukreiniger zich gewoon heel gemakkelijk opbergen, maar ook schoonmaken. Immers spat er nogal veel vuil wanneer je met de Skil 0761 hogedrukreiniger groene tegels aan het schoonspuiten bent.

De geluidsdruk van de Skil 0761 hogedrukreiniger lijkt met 74dB wat aan de hoge kant, maar dat valt in de praktijk best mee. Hij is niet lawaaieriger dan de gemiddelde hogedrukspuit die ik om me heen zie.

Conclusie

De grootste ergernis bij de gemiddelde hogedrukreiniger is het opbergen ervan. Meestal lost men dit op met ingebouwde haspels wat de machine groter maakt. Skil lost dit handig op met haar Easy Storage systeem. Tel daarbij op dat de hogedrukreiniger zelf zeer krachtig is en we hebben een topper te pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.