Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: SanDisk Ultra microSDXC 200GB (Premium Edition)

200GB op de pink, dat is de belofte van SanDisk’s nieuwste microSDXC kaart. De kleine kaart uit de Ultra series valt iet alleen op door de enorme capaciteit, maar ook door de rode letters op het zwarte plastic.

SanDisk kondigde de kaart al aan tijdens het Mobile World Congress van 2015, maar het duurde tot laat in de zomer voor de kaarten ook hier in de schappen kwamen te liggen. Destijds lag de adviesprijs op $400, dus $2 per GB. Inmiddels zijn er aanbieders die de kaart voor rond de €90 op voorraad hebben. Tijd voor ons om de kaart eens wat beter te bekijken.

Waar je wel even rekening mee moet houden wanneer je deze 200GB kaart aanschaft, is dat niet ieder apparaat met deze enorme capaciteit overweg kan. Check dit eerst voor je tot aanschaf overgaat.

Unboxing

In de blister van de SanDisk Ultra microSDXC 200GB vinden we naast het kaartje ook een SD kaart adapter. Handig voor laptops die geen micro-SD aansluiting bevatten of wanneer je de SanDisk Ultra microSDXC 200GB in een gewone camera zou willen gebruiken.

Prestaties

SanDisk geeft op de verpakking aan dat de SanDisk Ultra microSDXC 200GB snelheden van 90MB per seconde kan halen, maar dit is wel gebaseerd op leessnelheden. Bij de Ultra series is het verschil in lees- en schrijfsnelheid doorgaans fors. Een snelle schrijfcontroller is zeer duur om te maken en de Ultra range is nog altijd de middenklasser binnen het SanDisk assortiment.

SanDisk-Ultra-microSDXC-200GB-CrystalDiskMark

Toch mogen we niet klagen wanneer we naar de prestaties kijken die onze collega’s van GoMemory hebben gemeten. Als we rekening houden met een stukje speling, kunnen we stellen dat de kaart met 87,82MB per seconde de 90MB per seconde leessnelheid wel aantikt. De schrijfsnelheid met een max van 49,62MB is ook erg lekker en behaalt zelfs 66,69MB per seconde bij de sequential test. Prima dus om mee te filmen.

Conclusie

Met deze 200GB kaart zette SanDisk destijds een record neer. Nu de kaart onder de €1 per GB is gekomen, is het een zeer interessante aankoop. Zeker gezien de schrijfsnelheid.

Beschikbaarheid

De SanDisk Ultra microSDXC 200GB is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.