Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Race naar de Maan

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goed geanimeerd
  • Veel grappen
  • Veel historische feiten
  • Ook leuk voor oudere kijkers

THE BAD

Met de Engelse titel Capture the Flag maakt deze animatiefilm van de Spaanse animatiestudios van Telefonica natuurlijk meteen nieuwsgierig. Wat blijkt; het is gewoon een topper van een kinderfilm.

Race naar de Maan gaat over de familie Goldwing. Een familie met twee generaties ruimtevaarders die niet de ruimte in zijn gegaan. De jongste telg, Mike Goldwing, baalt hier een beetje van en heeft het idee dat er een vloek op de familie rust. Gelukkig krijgt hij al snel de kans om dit recht te zetten.

‘s Werelds grootste energiemagnaat, Richard Carson, is namelijk van mening dat de mens nooit op de maan is geweest en dat het planten van de vlag door Nasa in een studio in scene is gezet. Gezien Nasa de vlag in naam van alle mensen van de planeet geplant zou hebben, zou Nasa hiermee garanderen dat niemand de maan kan claimen. Door zijn eigen vlag te planten, probeert Carson de maan voor zijn bedrijf te claimen en zo de brandstof Helium 3 voor zichzelf te houden.

Hier speelt Race naar de Maan keurig in op de vele mensen die geloven in samenzweringen. Tegelijkertijd zien we hoe de president van de VS bang is voor haar politieke positie als Carson de vlag zou verwijderen en een filmpje naar de aarde zou sturen om te laten zien dat de Apollo missie nooit op de maan is geweest.

Race naar de Maan is een animatiefilm voor de hele familie. Het zit niet alleen vol grappen voor de jongste kijkers, maar hier en daar vinden we ook grappen voor ouders en grootouders. Daarnaast zit er een hoop historisch correcte informatie in over de maanmissie van de mens.

Paramount heeft de DVD voorzien van zowel de originele, Engelse, stemmencast als een Nederlandse. De Nederlandse stemmen zijn afkomstig van Tim Knol, Frits Lambrechts, Peggy Vrijens, Sipke Jan Bousema, Sander Slingerland, Tara Hetharia en (alweer) Charly Luske.

Conclusie

Toen ik las dat deze film exclusief verkrijgbaar zou zijn bij de Kruidvat bekroop mij het gevoel met een echte budgetknaller te maken te hebben. Een nieuwe film, gemaakt voor de knakenbak. Blij verrast ben ik met de kwaliteit van de film en het verhaal. Ik heb gewoon anderhalf uur met mijn zoontje kunnen genieten van deze film. Wat mij betreft dan ook een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.