GadgetGear.nl

Review: Le Creuset Rechthoekige Ovenplaat


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Le Creuset Rechthoekige Ovenplaat met 4.5 sterren.

The Good
  • De anti-aanbaklaag werkt perfect
  • De siliconen handvatten zijn handig
  • Geschikt tot 240-graden
  • Past in een inbouwoven

The Bad
  • Niet vaatwasserbestendig

Een ovenplaat bijzonder maken, dan moet je je best doen. Dat er ruimte voor verbetering is, is me al jaren duidelijk. Alle ovenplaten die ik heb geprobeerd bakten gewoon aan en waren vaak een ellende om schoon te maken. Aan mij dus de taak om te beoordelen of Le Creuset de ideale ovenplaat heeft ontwikkeld.

Unboxing

De ovenplaten van Le Creuset worden niet in een doosje verkocht, dus dit keer geen unboxing. Krijg je dan echt alleen de ovenplaat? Nee. De achterkant van het stukje karton dat erop zit bevat alle belangrijke instructies om de plaat lang, goed te houden.

Design

De plaat komt uit de Le Creuset Pâtiliss bakeware lijn. Qua uiterlijk is deze lijn gemakkelijk te herkennen door de aanwezigheid van twee siliconen strips. Deze zijn als handvat in de rechthoekige ovenplaat verwerkt zodat je altijd een koele plek hebt om de plaat vast te pakken. Onze testplaat beschikt over oranjerode strips, maar hij is ook verkrijgbaar met zwarte strips.

Een ander belangrijk kenmerk is de antiaanbaklaag. Deze is volledig rondom het staal van de Rechthoekige Ovenplaat aangebracht en dat is slim. Ook de onderkant kan namelijk smerig worden en dan zorgt de anti-aanbak ervoor dat ook hier het vuil gemakkelijk loslaat.

Met een buitenmaat van 37 CM x 32 CM past de plaat met gemak in mijn inbouwoventje. Met een diepte van 3CM heb je voldoende diepte om er een mooie apple crumble of compacte lasange in op te bouwen.

Gebruikservaring

En dan de praktijkervaring met de Le Creuset Rechthoekige Ovenplaat. Natuurlijk werd het eerste gerecht meteen een dampende ovenschotel. Spekjes en champignons onderop, aardappeltjes en broccoli boven. Het geheel aftoppen met een dikke laag, geraspte kaas die best over het randje heen mag hangen.

Bij het uitscheppen van de ovenschotel merk ik meteen al een enorm verschil. Mijn plastic lepel glijdt over de bodem alsof deze van ijs is. Het voelt dus echt glad aan. Waar de kaas op de rand gesmolten is, komt deze met de kleinste beweging al los van de rand.

Le Creuset Rechthoekige Ovenplaat_IMG_20160524_173041

Ik heb mijn ovenschotel op 240 graden afgebakken, de maximale temperatuur die de Le Creuset Rechthoekige Ovenplaat volgends de specificaties mag hebben. Op de bodem is het eten op geen enkele plek aangekoekt. Tsjah, dat is toch een beetje wat ik zoek in een ovenplaat….

De siliconen strips op de zijkant van de ovenplaat blijven in de oven relatief koel. Kun je de ovenplaat nu met blote handen uit de oven trekken? Nee, dat niet. Aan de onderkant zijn de strips een stuk smaller. Gebruik dus altijd pannenlappen. Daar staat tegenover dat je met kleine pannenlappen nu wel meteen heel veel grip op de ovenplaat krijgt.

Schoonmaken

Heeft de Le Creuset Rechthoekige Ovenplaat alleen maar voordelen? Nee. Er ‘kleeft’ ook een nadeeltje aan. De perfecte anti-aanbaklaag is nog niet geschikt voor de vaatwasser. Je moet hem dus met de hand afwassen. Maar… een stromende kraan en een doekje erover is tot nu toe al genoeg voor een schone plaat. Dus ook dat valt nog wel mee.

Conclusie

Een ovenplaat met anti-aanbaklaag die toch gewoon lekker aanbakt. Ik heb er voldoende van liggen. Met de Le Creuset Rechthoekige Ovenplaat laat le Creuset zien dat het anders kan. Deze ovenplaat bakt inderdaad niet aan. Vaatwasserbestendigheid staat nog wel op ons verlanglijstje, maar verder is de Le Creuset Rechthoekige Ovenplaat gewoon perfect.

Beschikbaarheid

De Le Creuset Rechthoekige Ovenplaat is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

het-innovatieve-huis

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten