Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Jabra Halo Fusion

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prima geluidskwaliteit
  • Hoog draagcomfort
  • Hoog bedieningsgemak

THE BAD

Het gemak van draadloos combineren met het comfort van bedrade oordopjes. Dat doet Jabra met de Helo Fusion. Een soort halsband met alle techniek aan boord om een goed geluid jouw oren in te blazen.

Unboxing

In de verpakking vinden we naast de Halo Fusion de volgende items;

  • Handleiding
  • 3 maten eargels
  • Micro-USB laadkabel

Design

De Jabra Halo Fusion legt alle technologie van Jabra comfortabel in de hals. Hierdoor mag de Halo Fusion wat groter zijn en dat komt weer ten goede van de accuduur en de bleutooth antennetechniek die Jabra erin legt. Bovendien mogen ook de knoppen hierdoor wat groter zijn wat ten goede komt van het bedieningscomfort van de Halo Fusion.

Draagcomfort

De twee oordopjes zitten aan een dunne, flexibele kabel. Deze is afgewerkt met een clipje zodat je de oordopjes aan elkaar kunt zetten wanneer je deze even niet gebruikt. Door de elektronica naar de halsband te verplaatsen zijn de oordopjes niet onnodig zwaar voor het oor.

De kabel die beide kanten met elkaar verbindt is een stuk steviger, maar zeer flexibel. Bovendien zorgt de materiaalkeuze ervoor dat de Halo Fusion niet irriteert.

Bedieningsgemak

Wanneer je de Jabra Fusion gebruikt, gebruik je vooral de multifunctionele knop. Deze gebruik je om gesprekken aan te nemen, maar ook om muziektracks te skippen. Aan de andere kant zitten de volumeknoppen. Deze zijn op de tast prima te onderscheiden.

Geluidskwaliteit

De keuze om standaard oordopjes aan de Halo Fusion te zetten levert Jabra de nodige voordelen op wanneer het gaat om de audiotechnische constructie. Jabra weet hoe het een goede klankkamer in een oordopje moet opbouwen en dat merken we met de Jabra Halo Fusion. Het geluid uit de oordopjes is zeer warm zonder een overdreven bass. Hierdoor is de Halo Fusion geschikt voor de meeste muziekstijlen.

Bluetooth

De Halo Fusion is een stereo headset aan de onderkant van het assortiment van Jabra. Dit zien we terug aan het ontbreken van Jabra’s audioverbeteraars zoals ondersteuning voor Dolby. De Halo Fusion maakt alleen gebruik van het Bluetooth A2DP streaming protocol. Het is mogelijk om de Halo Fusion gelijktijdig met twee audiobronnen te verbinden. Bijvoorbeeld de laptop om naar streaming radio te luisteren terwijl je gewoon gesprekken kunt opnemen.

Conclusie

De Jabra Halo Fusion is een relatief goedkope, draadloze stereo oplossing. De oordopjes van de Halo Fusion leveren een prima geluidskwaliteit terwijl het draagcomfort en de draadloze verbinding van hoge kwaliteit zijn.

Beschikbaarheid

De Jabra Halo Fusion is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.