Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Huawei Mobile WiFi met 4 sterren.

The Good
  • Zeer snelle WiFi
  • Stabiele verbinding
  • Handig display
The Bad
  • Navigeren in de menu's is lastig
  • Bij diefstal is de SSID en het wachtwoord meteen bekend
  • Je hebt een app nodig om de SIM te installeren, download die dus voor vertrek


Goedkoop mobiel internet in het buitenland regel je natuurlijk door een lokale datasim te kopen. Ideaal wanneer je een duo-SIM toestel hebt. Minder ideaal wanneer je jouw eigen SIM kaartje uit jouw toestel moet halen. Een mobiele hotspot als de Huawei Mobile WiFi E5786 is dan een mooie oplossing.

Unboxing

Huawei levert de Mobile WiFi E5786 netjes af met een micro-USB kabel en een USB lader die tot 2 ampère laadstroom kan leveren. Voor het gros van de smartphones kun je dus op volle snelheid laden. Erg netjes.

Design

Qua design staat praktisch gebruik duidelijk voorop bij het ontwerp van de Huawei Mobile WiFi E5786. In het midden vinden we een 128×128 display met daarnaast de powerknop. Aan de bovenkant zit de enige andere knop, de menuknop. Aan de onderkant de micro-USB aansluiting om de Mobile WiFi E5786 te laden en het slotje voor de SIMkaart.

Installatie

Wil je de Mobile WiFi E5786 voor het eerst in gebruik nemen, dan is het handig om te weten dat je eerst even de app moet downloaden. Zonder deze app is de Mobile WiFi E5786 eigenlijk niet in te stellen. Heb je de eerste instelronde achter de rug, kun je via het menu van de Mobile WiFi E5786 zelf wel wat basisinstellingen aanpassen.

Gebruikservaring

De menu’s van de Mobile WiFi E5786 navigeren door de twee beschikbare knoppen toch wel wat lastig. Gelukkig hoef je de boel maar één keer echt goed in te stellen.

Wat in de praktijk erg handig is, is dat je een toestel op twee manieren kunt verbinden. Toestellen met de bijbehorende Huawei app kunnen de barcode die op het beeld te zetten is scannen. Andere toestellen zien de SSID en het wachtwoord op het schermpje staan. Even overtikken en klaar.

Iets anders dat handig is, is dat het display aangeeft hoeveel data je hebt verbruikt. Hierdoor kun je als gebruiker op tijd de Mobile WiFi E5786 uitzetten om niet over eventuele datalimieten heen te gaan.

Toch schuilt hier ook weer een stukje gevaar. Stel dat er een kaart met een abonnement in zit en je verliest de Mobile WiFi E5786. Dan kan de vinder meteen de SSID en het wachtwoord aflezer en met jouw Mobile WiFi E5786 het internet op.

Wat erg comfortabel is, is de snelheid. We hebben, met behulp van T-Mobile, de Mobile WiFi E5786 in Londen en het grensgebied met Duitsland getest. Hoewel de maximale snelheid van 300Mb per seconde niet altijd wordt gehaald, ligt de snelheid altijd hoog genoeg om lekker te kunnen werken en zelfs HD video’s te streamen.

Voor onze test hebben we de hotspot gebruikt op zowel laptops als de Google Pixel C, Nexus 6P en de Huawei P9.

Conclusie

Qua gebruiksvriendelijkheid zijn er echt wel verbeterpunten aan de Mobile WiFi E5786. Heb je hem eenmaal ingesteld is het een handige mobiele hotspot die gewoon altijd werkt en zeer goed toegankelijk is.

Beschikbaarheid

De Huawei Mobile WiFi E5786 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.