Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Philips komt met de Speechair Android dictafoon

Nee, Philips probeert niet opnieuw mobiele telefoons aan de man te brengen. Het Nederlandse bedrijf heeft wel weer een leuke gadget op basis van Android en ditmaal lijkt hij toevallig een klein beetje op een echte smartphone.

Het gaat om de Philips Speechair, een dictafoon. Daarbij lijkt de gedachte van Philips een beetje op dat van de fabrikanten van compactcamera’s die Android gebruiken. Ook die zien in dat Android een prachtig platform is waar enorm veel apps op te vinden zijn. Die apps kunnen de prachtigste dingen doen met de content die je met het apparaat produceert. In dit geval geen foto’s, maar audio-opnamen.

En voor die opnamen is de hardware dan ook speciaal ontwikkeld. Zo beschikt de Philips Speechair over een set van drie microfoons. Met behulp van de drie is de Speechair niet alleen in staat om ruis te filteren, maar ook een 360-graden geluid op te nemen. Ideaal voor hobbyfilmers die al met 360 graden VR video’s zijn en hier het juiste geluid bij willen opnemen. Voor iedereen die hem echt als dictafoon gaat gebruiken is natuurlijk volop Android software beschikbaar met stemherkenning. Hierdoor kan de Speechair meteen mailtjes voor je uittikken en natuurlijk het weerbericht checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.