Onderzoek: Er zijn 17,9 miljoen smart homes

Berg Insight heeft laten weten dat er, verspreid over Noord-Amerika en Europa, 17,9 miljoen smart homes zijn. Tenminste, daar stond de teller op aan het einde van 2015.

Noord-Amerika is vooralsnog de hardste groeier. Die markt groeide 56% ten opzichte van 2014. Berg Insight gokt dat dit nog wel even zo blijft. ‘Wij Europeanen’ liggen 2~3 jaar achter op Noord Amerika. Hier in Europa hadden we aan het einde van 2015 slechts 5,3 miljoen smart homes, maar tegen 2020 moeten dat er 44,9 miljoen zijn. Dat zou betekenen dat 20% van alle huishoudens in Europa een Smart Home is. Het zijn merken als Philips, Honeywell, Belkin en Nest die hier een belangrijke rol spelen.

Toch zijn er grote problemen en dan met name als het gaat om de gebruiksvriendelijkheid van Smart Home producten. Vooral wanneer het komt op samenwerking tussen systemen is het voor de huiseigenaar vaak nog een hele puzzel alles werkend te krijgen. Systemen als de Amazon Echo en Google Home zouden hierin een belangrijke rol kunnen spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.