Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

OLED TV’s exit bij Samsung

Samsung was de eerste fabrikant die groots aankondigde te stoppen met het produceren van 3D TV’s. Nu krijgt nog een technologie de bons. Samsung is niet van plan om nog OLED TV’s te gaan produceren.

Als het om flinterdunne OLED TV’s gaat is het al jaren een strijd tussen de Koreanen Samsung en LG. Toch gooit Samsung voor nu de handdoek in de ring. In de Korea Herald verklaart Samsung de komende twee tot drie jaar niet meer in de techniek te willen investeren. Overigens ligt de productie van deze TV’s al sinds 2014 stil terwijl Samsung pas in 2013 met OLED TV’s was gestart.

De reden voor dit alles is duidelijk. De techniek ontwikkeld zich nauwelijks en de schermen zijn nog altijd enorm duur om te produceren. Hierdoor zijn de TV’s niet tegen lage prijzen in de markt te zetten en zal de gemiddelde consument er nog niet in investeren.

OLED geldt al jaren als dé grote vervanger voor plasma displays. Dit omdat OLED, net als een plasma display, een pixel volledig kan dimmen en uitschakelen. Hierdoor zijn veel grotere contrasten mogelijk. Plasma faalde echter door problemen met inbranden en een enorm energieverbruik. Die nadelen zijn zo goed als niet aanwezig in de OLED techniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.