OLED functieknoppen en Touch ID op de nieuwe MacBook?

Langzaamaan wordt het weer tijd voor Apple om nieuwe MacBook hardware te gaan introduceren. Als de geruchten van Apple analist Ming-Chi Kuo kloppen, zouden we dit jaar weleens een aantal stevige verrassingen mogen verwachten van het merk.

De meest opvallende verandering zit hem in de rij functieknoppen boven het toetsenbord. Apple zou in de nieuwe serie MacBook notebooks deze rij functieknoppen willen vervangen voor een OLED touchscreen. Het grote voordeel hiervan is dat het uiterlijk van de knoppen en de functies van de knoppen aangepast kunnen worden op de software die je gebruikt.

Het idee is niet heel nieuw. Het Russische desingbureau Art Lebedev introduceerde in 2008 al haar Optimus Maximus toetsenbord. Hier was iedere toets van een OLED display voorzien. Het nadeel toen was dat het toetsenbord onbetaalbaar was. In 2013 lieten ontwerpers Maxim Mezentsev & Aleksander Suhih een vergelijkbaar idee zien op basis van het goedkopere eInk. Als Apple deze technologie hier zou toepassen, is de kans groot dat Apple opnieuw helpt een mooie techniek door te breken. De verachting is dan ook dat de PC wereld al snel zal volgen.

Naast een OLED touchscreen zal Apple naar alle waarschijnlijkheid ook TouchID gaan toevoegen aan het ontwerp van de nieuwe MacBooks. Zo zal het mogelijk worden om de MacBook met behulp van de vingerafdruk te ontgrendelen, maar ook beveiligde transacties uit te voeren. Overigens zagen wij al ruim tien jaar geleden de eerste vingerafdrukscanners op onder anderen de laptops van Asus. Alleen werkte de herkenning destijds nog niet zo goed waardoor die techniek gewoon niet kon doorbreken.

Verder zouden de nieuwe MacBooks voorzien zijn van de derde generatie Thunderbolt aansluitingen, maar mogelijk ook USB-C. Of ze nog worden opgeladen met de Magsafe adapter is onduidelijk. Opladen kan immers ook via USB-C.

Bron: 9to5Mac

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.