Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

De iSocket 3G stekker waarschuwt bij stroomuitval

Gelukkig hebben we er in Nederland net even wat minder last van dan bij onze zuiderburen, maar een stroomuitval is altijd lastig. Vooral wanneer dit betekent dat jouw waardevolle verzameling BBQ vlees thuis ligt te ontdooien terwijl jij lekker in de Spaanse zon ligt.

De iSocket 3G biedt enigszins een oplossing voor dit soort problemen. De stekker kan niet op machine wijze voor stroom zorgen, maar stuurt je wel even een bericht dat de stroom is uitgevallen. Het is dan aan jou, of jouw buren natuurlijk, om te kijken hoe je weer stroom op het stopcontact krijgt.

De iSocket 3G is een stekker die je direct tussen het stopcontact en de stekker van een ander apparaat plaatst. Wanneer de stroom uitvalt, neemt een kleine accu in de iSocket 3G het over en wordt via een eigen 3G verbinding een bericht naar je verzonden. Dat iSocket hiervoor een 3G verbinding gebruikt is niet vreemd. Bij stroomuitval ligt jouw internet er waarschijnlijk ook uit.

Natuurlijk is het wel zo dat je voor de iSocket 3G een eigen SIM kaartje moet aanschaffen dat met een beetje geluk wel heel weinig wordt gebruikt. Optioneel is er ook nog een thermometer die je aan het stopcontact kunt koppelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.