Tijdens Google I/O deed Google een aantal interessante aankondigingen voor wat betreft Android TV en Chromecast. We kunnen dit jaar weer heel wat nieuwe modellen verwachten.

Naast Philips en Sony zullen ook Beko, Grundig en Vestel TV’s met Android TV erop gaan produceren. De eerste, nieuwe modellen moeten in juni al worden gepresenteerd. Gezien de drie merken nauwelijks marktaandeel in Nederland hebben, is het nog wel even de vraag of we er veel van gaan zien. Hoe dan ook, zouden deze merken in staat moeten zijn om met goedkopere Android TV’s te stunten.

Met Android N voor Android TV krijgen we nu ook weer ondersteuning voor picture-in-picture, maar dan is het wel handig om een TV met meerdere tuners te hebben. De ondersteuning voor HDR (10-bit) beelden en 4K zou flink verbeterd moeten zijn onder de nieuwe Android TV versie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.