YouTube biedt al enkele jaren de mogelijkheid om live uit te zenden via het platform. Daar kwam onlangs de mogelijkheid bij om ook 360-graden video’s live te streamen. Nu gaat het gerucht dat YouTube sinds 2012 al werkt aan deals en technologie voor grote TV zenders om live te streamen via de service.

Bloomberg weet te melden dat de dienst YouTube Unplugged moet gaan heten. Mogelijk gaat YouTube zenderpakketten aanbieden als uitbreiding op het aanbod van YouTube Red. Dat deals niet snel beklonken zijn is logisch en dat kunnen we alleen al aan de situatie in Nederland zien.

Via npo.nl hebben we natuurlijk allemaal live toegang tot alle publieke zenders, maar terugkijken is al enigszins beperkt. De publieke omroep zendt met regelmaat films en series uit waarvan de rechthebbenden het niet of beperkt toestaan deze terug te kijken via internet. Daar bovenop komt nog dat de streams niet vanuit het buitenland bekeken mogen worden. Ook weer een rechtenkwestie. Niet iedere programmamaker zal daar moeite mee hebben, maar wat als via Nederlandse zenders over de grens voetbalwedstrijden te zien zijn die in het betreffende land achter een betaalkanaal zitten?

Logischerwijs zal YouTube Unplugged eerst haar zaakjes in de VS op orde willen hebben voor het ook maar één voet in Europa zal zetten. Bloomberg verwacht een lancering in 2017, maar dat kan dus heel goed een lancering zijn die zich tot de VS beperkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.