Philips was de eerste TV leverancier die groots in zee ging met Gamestreaming dienst OnLive. Hoewel OnLive niet meer bestaat (gesloten door Sony), blijft Philips bezig om game streaming diensten op haar TV’s te plaatsen.

De nieuwste dienst die Philips via haar TV’s aanbiedt is GameFly. De GameFly app is beschikbaar op de Philips Android TV’s. Leuke bijkomstigheid is dat je via deze TV’s natuurlijk ook de Ambilight features beschikbaar hebt waaronder de koppeling met Hue. Hierdoor trek je de gaming beleving net even wat breder.

GameFly is beschikbaar op 21 modellen vanaf de 5500 serie TV’s. Dit jaar zal Philips nog eens 16 modellen geschikt maken voor GameFly.

Gamen via streaming klinkt natuurlijk als een enorm risico op lag, maar Philips geeft aan dat de lag is teruggebracht naar 0,1 seconde. Vanaf een 4Mb verbinding streamt GameFly SD kwaliteit naar jouw TV. Vanaf 8Mb krijg je HD beelden op jouw scherm.

Voor GameFly heb je wel een abonnement nodig a €9,95 per maand, maar de meeste spellen zijn 15 minuten gratis uit te proberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.